Lavkarbo

Velkommen til siden om lavkarbo, eller lchf (low carb high fat) kosthold. Her vil du kunne lære alt om hva lavkarbo er, hva det gjør med kroppen din, hvorfor så mange sier at det gjør dem slanke, gir dem mer energi, fysisk og psykisk overskudd og mange andre positive effekter.

Vi vil gå igjennom studier knyttet til lavkarbo. All informasjon her på siden er backet opp av litteratur og forskning på lavkarbo dietten. Det er ikke rom for synsing og påstander som ikke er grundig vitenskapelig dokumentert.

Lavkarbo – en innføring

Det er ikke rart at folk blir forvirret om hva de kan og ikke kan spise. Såkalte eksperter hevder på den ene siden at fett er farlig mens de på motsatt side hevder at det ikke finnes noen beviser for dette, og de hevder sågar at fett faktisk er sunt, og ikke farlig.

Myndighetene sier en ting, mens fastlegen din sier det til dels motsatte. Det er lettere å bli forvirret enn klok av all informasjonen. Derfor er det viktig å forholde seg til forskning og vitenskap, og ikke til synsing og løse påstander (som ofte er mer regelen enn unntaket i de store tabloidene).

Hva er vi skapt for å spise?

Vi er alle resultater av millioner av års utvikling, der hver eneste celle i kroppen din inneholder et antall gener. Helt tilbake til menneskenes opprinnelse i Afrika for millioner av år siden har genenene dine blitt ført videre frem til de representerer den du er i dag.

For hver generasjon har gode gener hatt større sjans til å overleve enn dårlige gener. Gener som fungerte godt sammen med maten dine forfedre spiste hadde større sjanse til overlevelse enn de som ikke gikk godt sammen med den.

Dine gener er med andre ord tilpasset og altså skapt for den maten dine forfedre inntok gjennom millioner av år. I dag vet vi mye om hva våre forfedre spiste i millioner av år.


Legg igjen en melding