Steinalderbrød

Steinalderbrød er raskt og enkelt å lage

Steinalderbrød er raskt og enkelt å lage

En rekke store undersøkelser viser at det er å kutte ned på karbohydrater og ikke kalorier som gir størst vektnedgang. Steinalderbrød er et veldig populært for både lavkarbo og vegetar kosthold.

Og det med god grunn. Steinalderbrød smaker nemlig fantastisk, og er samtidig utrolig sunt.

Fakta om steinalderbrød:

  • Ingen hvetemel eller gluten – Perfekt for folk med cøliaki
  • Så og si ingen karbohydrater – Perfekt for vektnedgang
  • Gir ingen vektøkning på tross av masse energi
  • Mange rapporterer klar bedring i fordøyelsen
  • Påvirker ikke blodsukkeret på negativ måte
  • Gir en god og jevn energi gjennom dagen
  • Gir svært god metthetsfølelse – mange “glemmer” å spise lunch etter en frokost med steinalderbrød
  • Det er fullt av sunne oljer
  • Det er fullt av sunne nøtter og mandler
  • Vitamin- og mineralrikt
  • Svært proteinrikt
  • Det smaker fantastisk
  • Svært enkelt å lage, ingen heving, bare bland sammen og stek!

Steinalderbrød oppskrift

Steinalderbrød er raskt å lage. Du klarer enkelt å ha det i ovnen innen ti minutter. Vår steinalderbrød oppskrift er justert noe sammenlignet med andre oppskrifter på steinalderbrød. Vi bruker blant annet noe mer olje, brødet blir da saftigere.

Innhold (bruk gjerne økologiske ingredienser for et enda sunnere brød)

  • 6 egg
  • 120 gram valnøtter
  • 120 gram mandler
  • 120 gram linfrø
  • 120 gram sesamfrø
  • 120 gram gresskarkjerner
  • 120 gram solsikkekjerner
  • 1,5 dl olivenolje (eller annen olje)
  • Litt havsalt

Dersom du mangler en av ingrediensene er ikke det noe problem, da øker du bare litt av de andre, og passer på at total vekt på de tørre ingrediensene er 720 gram.

Bland alle ingrediensene i en bolle og tøm innholdet over i en brødform som er dekket med bakepapir. Sett i ovnen på 175 grader i ca 55 minutter. Når du tar ut brødet, så la det hvile i papiret på en rist noen minutter før servering

Pimpet steinalderbrød

  • Legg noen ferske urter i oljen og bruk stavmikseren til å lage en urteolje. Bruk så denne i steinalderbrødet istedetfor vare olivenolje. Det setter smak og gjør brødet ekstra sundt.
  • Rasp ost (jarlsberg/norvegia eller lignende blandet med parmesan. Raspet mozarella er også knallgodt). Strø dette over brødet før du steker det.Bland gjerne inn litt havsalt i osten.
  • Bruk baconskiver og skjør de opp i ørsmå biter. Sprøstek de og bland inn. Pass på å ikke bruke for mye. Setter en veldig god smak på brødet. Funker supert så lenge du ikke er vegetarianer.

Oppbevaring av steinalderbrød

Om du skal oppbevare det mer enn et par dager er kjøleskap anbefalt. Det holder seg lett en uke. Det funker også utmerket å fryse ned steinalderbrødet.


Legg igjen en melding