Blåkveite med lavkarbo tilbehør

Enkel oppskrift til røkt blåkveite med hvit saus, ertepuré og pastinakk fries. Måltidet er selvsagt lavkarbo og glutenfritt. Blåkveite er en fet fisk som gir deg rikelig med tilskudd av både omega-3 og vitamin-D. Omega-3 er fettsyrer som er svært viktig for hjernens funksjon, da store deler av hjernen er bygget opp av disse fettsyrene. Vitamin-D er ett fettløselig vitamin som har en viktig funksjon i oppbygging og opprettholdelse av ett sunt og sterkt skjelett. Vi ser derfor ingen helsegevinst av å la være å inkludere fet fisk i ditt kosthold.

Blåkveite med lavkarbo tilbehør lager du enkelt, selv om det kanskje ser og høres mer avansert ut enn det er. Den hvite sausen har vi tilsatt blåmuggost, for å få en spissere smak. Noe vi syntes passet veldig fint til blåkveite.

  • Pers: 2
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser blåkveite
  • 400 gram røkt blåkveite
  • 1 ts salt
Ingredienser pastinakk fries
  • 200 gram pastinakk
  • salt
  • olje
Ingredienser hvit saus
  • 100 gram Philadelphia ost
  • 50 gram blåmuggost
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl kraft fra vannet du trekker fisken i
  • 1 klype muskatnøtt
  • salt
Ingredienser ertepure
  • 1 boks hermetiske erter
  • 1 dl matfløte
  • 1 ss smør
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 220 grader.
  2. Kutt pastinakk i lange strimler.
  3. Legg pastinakken på ett bakebrett med bakepapir. Hell over litt matolje og strø over ønsket mengde salt. Sett inn i ovnen på midterste rille, i ca. 10 minutter. Følg med underveis, så pastinakken ikke svir seg.
  4. Varm opp vann med salt i en kjele og la blåkveiten trekke i 7-10 minutter. Fisken er ferdig når kjøttet slipper fra beina.
  5. Kok opp ertene i laken, i en kjele. Etter att ertene har kokt i ett par minutter er de gjennomvarm. Hell av laken. Tilsett matfløte og smør. Lag pureen med en stavmikser, til du får en jevn og fin pure.
  6. Hvit saus lager du enkelt ved å blande alle ingrediensene i en kjele og varme opp. La sausen småputre i noen minutter, slik at den tykner.
  7. Server blåkveite på ett fat med de andre ingrediensene, gjerne med Ruccola, for å inkludere flere grønnsaker til måltidet.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search