Hjemmelaget majones





Digg hjemmelaget majones

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Hjemmelaget majones kan ikke sammenlignes med den du kjøper i butikken. Hjemmelaget majones er enkelt lage. Det er billig og det er sunt. Etter du har prøvd denne til de ferske rekene går du ikke tilbake til Mills sin. Det er garantert!

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET MAJONES

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 6 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 320kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 35g
Allergener
Egg
Sennep

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 eggeplommer romtemperert
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts Dijon sennep
  • 1 ts sitronsaft evt. eddik
  • 1/2 ts pepper
  • 2 dl nøytral olje for eks. rapsolje

Fremgangsmåte

  • Alle ingrediensene må være romtempererte. Hvis ikke risikerer du at majonesen skiller seg. Da er oppskriften ødelagt og du må begynne på nytt. Følger du denne oppskriften nøye er det imidlertid ikke noe problem.
  • Rør sammen eggeplommene, sitron/eddiken, sennep, salt og pepper.
  • Finn frem en visp eller en stavmikser. Mens du visper heller du forsiktig inn oljen.
  • OBS: Oljen skal helles sakte i, kommer det for mye olje av gangen kan majonesen skille seg. Majonesen skal være tykk nok til at den ikke flyter.
  • Smak til med salt, pepper og evt. mer sitron.

Kommentar

Bruk gjerne sitron istedenfor eddik dersom majonesen skal brukes til sjømat og reker.
Hjemmelaget majones kan gjerne krydres med chili eller andre kryddersorter.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search