Hjemmelaget majones oppskrift

Hjemmelaget majones kan ikke sammenlignes med den du kjøper i butikken. Hjemmelaget majones er enkelt lage. Det er billig og det er sunt. Etter du har prøvd denne til de ferske rekene går du ikke tilbake til Mills sin. Det er garantert!

Ingredienser

For ca 4 pers.

  • 2 eggeplommer romtempererte
  • 1 ts salt
  • En liten teskje sennep (helst Dijon)
  • 1 ts sitronsaft evt. eddik
  • 1/2 ts pepper
  • 2 dl nøytral olje (f.eks solsikkeolje)

Hjemmelaget majones oppskrift- slik går du frem

Viktig: Alle ingrediensene må være romtempererte. Hvis ikke risikerer du at majonesen skiller seg. Da er oppskriften ødelagt og du må begynne på nytt. Følger du denne oppskriften nøye er det imidlertid ikke noe problem.

  1. Rør sammen eggeplommene, sitron/eddiken, sennepen, salt og pepper
  2. Finn frem en visp (bruk gjerne en stavmikser med visp. Det er lettest)
  3. Mens du visper heller du forsiktig inn oljen.
    OBS: Oljen skal helles sakte i, kommer det for mye olje av gangen kan majonesen skille seg og du må starte på nytt med nye ingredienser. Går du sakte frem er det ikke noe problem, da får du det til. Majonesen skal være tykk nok til at den ikke flyter.
  4. Smak til med salt, pepper og evt mer sitron.

Tips

Bruk sitron istedenfor eddik om majonesen skal brukes til sjømat og reker, siden sitron passer så godt sammen med sjømat.

Du kan gjerne krydre majonesen med chili eller andre krydre. Da gjør du det bare på slutten når du smaker til.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Lavkarbo mat