Lavkarbo hokkaidogresskar- og knutekålform (vegetar)

Spennende oppskrift med gresskar. Brukes som tilbehør til middag eller spises alene!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Hokkaido gresskaret har en nydelig oransjefarge. Fruktkjøttet ser kanskje hardt og fast ut, men ovnsbakt blir det mykt og søtt. Gresskar er en av favorittgrønnsakene om høsten, den kan brukes til å lage både hovedretter og søte bakverk.

Hokkaido-gresskar gir god sødme og har rundt 6 gram karbohydrater per 100 gram. Det er derfor en grønnsak som tilbyr variasjon i et lavkarbokosthold. 

Gresskar og knutekålform

Hokkaidogresskar- og knutekålform egner seg både som et eget måltid og er perfekt for deg som spiser vegetarisk, eller du kan spise formen som tilbehør til for eksempel kjøtt eller fisk. Rømmesaus eller majonessaus passer også godt til gresskarformen.

Oppskriften er laget av Helle Toome. Du finner hun på Instagram: @tolowcarbs_norge eller i hennes nettbutikk: ToLowCarbs Norge – NORGE

Gresskar og knutekål

LAVKARBO HOKKAIDOGRESSKAR- OG KNUTEKÅLFORM

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 50 min.
Antall: 4 porsjoner
Forfatter: Helle Toome

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 451kcal | Karbohydrater: 7.2g | Protein: 23.6g | Fett: 35.6g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 200 gram hokkaido-gresskar
  • 200 gram knutekål
  • 4 egg
  • 150 gram mascarpone
  • 15 gram pofiber
  • Salt
  • Pepper
  • 170 gram revet ost

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Riv gresskar og knutekål med et grovt rivjern.
  • Legg revet gresskar og knutekål i en ildfast form ca. 20x25 cm størrelse.
  • Bland egg, mascarpone og pofiber.
  • Krydre blandingen med salt og pepper og hell i formen.
  • Strø over revet ost.
  • Stek i ca. 30 minutter.

Kommentar

Oppskriften er laget av Helle Toome
Instagram: @tolowcarbs_norge
Nettbutikk: ToLowCarbs Norge – NORGE
Recent Posts
Kommentarer
  • Ninni
    Svar

    Denne oppskriften har både for lav ovnstemperatur og for kort steketid. Kan det ha sneket seg inn feil i oppskriften — for jeg regner med at den er testet?

    • Robert Helle
      Svar

      Helle som laget oppskriften sier at steketid skal være nok og spør om du har revet opp både knutekål og gresskar?

  • Bjørg Christiansen
    Svar

    Ønsker gratis oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search