Keto lasagne med kål

Keto lasagne med kål. Nam! Lavkarbo lasagne er perfekt kosemat, til helg eller fest. Keto lasagne inneholder svært få karbohydrater, som betyr at du kan kose deg med god samvittighet. For å omgjøre ordinære lasagne til keto lasagne, har vi byttet pastaplater med kål.

Denne oppskriften er nok til 2-3 voksne personer. Vi anbefaler å servere denne lavkarbo lasagnen med en enkel salat med for eksempel, salatblader, ruccola, agurk og Cherry tomater.

  • Personer: 2-3
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser lasagne
  • hodekål (bruk så mange blader du ønsker. Vi la 2 lag med kål, som tilsvarer ca. 6 kålblader)
  • ost til topping, gjerne en osteblanding med cheddarost
Ingredienser kjøttsaus
  • 25 gram smør
  • 1 finhakket løk
  • 5 medium store champignon i skiver
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 chili, uten frø (ta med noen frø dersom du liker maten hot)
  • 2 ss tomatpure (sjekk karbo innhold, da dette variere veldig)
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss oksefond (kan utelates)
  • 1 ts rødvinseddik (kan utelates)
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/4 ts kajennepepper
  • salt og pepper
Ingredienser ostesaus
  • 125 gram kremost med pepper (evt. naturell eller paprika)
  • 1.5 dl kremfløte
  • 75 gram revet ost
  • 1/4 ts muskat
  • salt og pepper
Fremgangsmåte kjøttsaus 
  1. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett hakket løk og surr dette til løken blir blank. Det går noen minutter. Tilsett skivet champignon og stek dette til champignonen faller sammen. Ha oppi hvitløk og chili og surr dette i ett par minutter.
  2. Tilsett tomatpure og bland godt før du heller over kjøttdeigen. Stek dette til kjøttdeigen begynner å bli gjennomstekt. Hell en boks med hakkede tomater, soyasaus, rødvinseddik og fond over kjøttdeigblandingen.
  3. Bland inn krydderet og la kjøttsausen småputre mens du tilbereder kålblader og lager ostesausen.
Fremgangsmåte ostesaus 
  1. Visp sammen fløte og smøreost i en panne, på middels varme.
  2. Ha i muskat, salt og pepper.
  3. Tilsett revet ost og la dette småputre i ca. 5 min. Rør hyppig så ostesausen ikke svir seg.
Fremgangsmåte kålblader
  1. Kålbladene må forvelles før de brukes i keto lasagnen. Når kålbladene forvelles vil det si at de skal ligge noen minutter i kokende vann, før vannet helles av.
  2. Fyll en stor kjele med rikelig mengde vann og salt. Kok opp.
  3. Riv ønsket mengde kålblader av kålhodet. Del de gjerne i to og fjern litt av den hardeste stilken, innerst på bladet.
  4. Legg kålen nedi det kokende vannet og la koke i 4-6 minutter. Kjenn med en kniv om kålen begynner å bli myk. Den er ferdig når den kjennes myk. Sil kålen i ett dørslag og la alt vannet renne av.
Fremgangsmåte lasagne 
  1. Sett på stekeovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Smør en ildfast form med olje eller smør.
  3. Begynn med ett lag med kjøttsaus i bunnen. Legg så ett lag med kål som dekker all kjøttsausen. Legg ett nytt lag meg kjøttsaus og dekk dette med kål. Fordel resten av kjøttsausen før du heller over all ostesausen. Topp ostesausen med godt med revet ost.
  4. Steke på midterste rille i 30 minutter.
  5. Server gjerne keto lasagne med en enkel salat.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search