Keto lasagne med kål

Keto lasagne med kål, middag til hele familien!

Lavkarbo lasagne er perfekt kosemat, til helg eller fest. Keto lasagne inneholder svært få karbohydrater, som betyr at du kan kose deg med god samvittighet. For å omgjøre ordinære lasagne til keto lasagne, har vi byttet pastaplater med kål.

Vi anbefaler å servere denne lasagnen med en enkel salat og et skikkelig godt lavkarbo hvitløksbrød. Du finner oppskrift på lavkarbo hvitløksbaguetter her.

Keto lasagne med kål

OPPSKRIFT PÅ KETO LASAGNE MED KÅL

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 703kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 39g | Fett: 55g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kjøttsaus

  • 25 gram meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 5 små champignon i skiver
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 chili uten frø
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram kjøttdeig
  • 400 gram hermetisk hakket tomater
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss oksefond (kan utelates)
  • 1 ts rødvinseddik (kan utelates)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper
  • Salt og pepper

Ostesaus

  • 125 gram kremost med pepper evt. en annen smak
  • 1.5 dl fløte
  • 1 krm muskat
  • Salt og pepper
  • 75 gram revet ost

Lasagne

  • 6 blader hodekål
  • Salt
  • 150 gram revet ost

FREMGANGSMÅTE

Kjøttsaus

  • Smelt smør i en stekepanne. Stek løk til løken blir blank. Tilsett champignon, hvitløk og chili. Stek til champignonen faller sammen.
  • Bland inn tomatpuré og kjøttdeig. Stekes i noen minutter før du heller over hermetisk hakket tomat, soyasaus, rødvinseddik og fond.
  • Bland inn krydderet og la kjøttsausen småputre mens du tilbereder det andre.

Ostesaus

  • Kok opp fløte, kremost, muskat, salt og pepper i en kjele. La dette koke i 5 minutter.
  • Tilsett revet ost. Rør helt til all osten har smeltet inn i sausen.

Lasagneplater av kål

  • Fyll en stor kjele med rikelig mengde vann og salt. Kok opp.
  • Riv ønsket mengde kålblader av kålhode. Del de gjerne i to og fjern litt av den hardeste stilken, innerst på bladet.
  • Legg kålen i det kokende vannet og la koke i 4-6 minutter. Kjenn med en kniv om den begynner å bli myk. Den er ferdig når den kjennes myk. Sil kålen i et dørslag og la alt vannet renne av.

Lasagne

  • Sett på stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Smør en ildfast form med olje eller smør.
  • Begynn med et lag med kjøttsaus i bunnen. Legg så et lag med kål som dekker all kjøttsausen. Legg et nytt lag med kjøttsaus og dekk dette med kål. Fordel resten av kjøttsausen før du heller over all ostesausen. Topp med revet ost.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search