
Ja takk, meld meg på (gratis)
Ketobrød med deilig grovbrødsmak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dette brødet har perfekt brødkonsistens og smaker som grovbrød. Det inneholder også få av de «rare» ingrediensene.
Linfrø og chiafrø skal males før de tilsettes deigen. Dette kan du enten gjøre i en kaffekvern eller ved hjelp av en foodprosessor eller blender.
Det er brukt inulin for å aktivere gjære. Du kan eventuelt bruke finesse bakesukker, yaconsirup, tagasøtt eller bakesukkr. Felles for disse ingrediensene er at de inneholde inulin som aktiverer gjæren.
Er du på utkikk etter inspirasjon til middagsretter? Du finner mange gode middagsoppskrifter her.
Takk til Helle Toome som har laget oppskriften: www.tolowcarbs.no Instagram @tolowcarbs_norge

OPPSKRIFT PÅ KETOBRØD
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Bland egg og seterrømme godt sammen.
- Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen.
- Tilsett så det tørre i eggeblandingen.
- Legg deigen i en smurt brødform og sett brødet til heving i 30 minutter en lun plass.
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Stek brødet på midterste rille i 60-65 minutter.
- Ta brødet ut av formen og la brødet avkjøles på rist.
Hei,
Jeg kunne tenkt meg å forsøke lage nettopp dette brødet – men så har jeg nylig lest noe om at man bør begrense inntak linfrø – og særdeles knuste sådanne, da «Linfrø kan inneholde opptil 1 mg hydrogencyanid/gram. – Det betyr at så lite som 30 gram linfrø kan gi alvorlig forgiftning dersom all cyaniden frigjøres. Livsmedelsverket fraråder å spise knuste linfrø og gjør oppmerksom på at overdrevet inntak av linfrø kan være skadelig, forklarer Alexander i Fhi.no.» ‘
Hva tenker dere om dette? Siden jeg nå forsøker spise lavkarbo og helst glutenfritt (pga. disponert for diabetes2 og lurer på om jeg reagerer på gluten) – så har det blitt en del spising av f.eks. knekkebrød med linfrø etc. – og i denne brødoppskriften var det snakk om 170 g linfrø …
P.S. Ellers takk for en super nettside … har allerede laget flere brød basert på oppskrifter herfra 😉
Mvh
Hilde
Hei, tusen takk for fin tilbakemelding. Det setter vi pris på 🙂
Det er dessverre lite forskning på effekten av linfrø og cyanidforgiftning. Man vet derfor ikke hvor stor toleranse mennesker har for linfrø, og derfor er grensen for hva som anbefales lav. Cyanidforgiftning forårsaket av linfrø oppstår svært sjeldent.
Man vet ikke sikkert hvor mye blåsyre linfrø inneholder, og hvor mye man kan spise og hvor mye som forsvinner ved varmebehandling. I Norge har vi lite informasjon om dette og myndighetene henviser til svenske livsmedelverket som har en grundigere analyse. Mattilsynet har sendt inn et høringsforslag om linfrø og ønsker en grundigere anbefaling av dette til norske forbrukere. Inntil da baserer vi oss på svenske livsmedelverket sine anbefalinger, som er lav. Du kan lese mer her
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/notter-och-froer/linfro
Du kan også lese et svar fra en ernæringsfysiolog og lege skrevet i chatfunksjonen ung.no, https://www.ung.no/oss/401455/lbNK6zmDEtDzgysbji3jq5
For å være på den sikre siden kan du begrense mengden brød du spiser til noen skiver for dagen. Utover det har vi ikke en spesifikk anbefaling da det trengs mer forskning for å gi rette svar.