Ja takk, meld meg på (gratis)

Ketobrød med deilig grovbrødsmak!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette brødet har perfekt brødkonsistens og smaker som grovbrød. Det inneholder også få av de «rare» ingrediensene.

Linfrø og chiafrø skal males før de tilsettes deigen. Dette kan du enten gjøre i en kaffekvern eller ved hjelp av en foodprosessor eller blender.

Det er brukt inulin for å aktivere gjære. Du kan eventuelt bruke finesse bakesukker, yaconsirup, tagasøtt eller bakesukkr. Felles for disse ingrediensene er at de inneholde inulin som aktiverer gjæren.

Ketobrød

Er du på utkikk etter inspirasjon til middagsretter? Du finner mange gode middagsoppskrifter her.

Takk til Helle Toome som har laget oppskriften: www.tolowcarbs.no Instagram @tolowcarbs_norge

Ketobrød

OPPSKRIFT PÅ KETOBRØD

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hour 30 minutes
Antall: 1 brød (1 brød gir 22 skiver)
Forfatter: Helle Toome

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Serving: 1 skive | Kalorier: 118kcal | Karbohydrater: 0.7g | Protein: 4g | Fett: 10.2g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 5 egg
  • 300 gram seterrømme
  • 170 gram gule linfrø (males til mel)
  • 30 gram chiafrø (males til mel)
  • 20 gram fiberhusk (psyllium)
  • 20 gram pofiber
  • 10 gram bakepulver
  • 10 gram tørrgjær
  • 10 gram inulin (se tips i tekst over oppskriften)
  • 5 gram salt

Fremgangsmåte

  • Bland egg og seterrømme godt sammen.
  • Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen.
  • Tilsett så det tørre i eggeblandingen.
  • Legg deigen i en smurt brødform og sett brødet til heving i 30 minutter en lun plass.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Stek brødet på midterste rille i 60-65 minutter.
  • Ta brødet ut av formen og la brødet avkjøles på rist.

Kommentar

Takk til Helle Toome som har laget oppskriften www.tolowcarbs.no  Instagram @tolowcarbs_norge


Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search