Kylling wok med chili og ingefær

  • Nivå: Enkel
  • Ant: 4 pers.
  • Tid: 45 min

Ingredienser

For 4 personer

  • 2-3 Gulrøtter
  • 1 Brokkoli
  • 2 Paprika
  • 2 Vårløk
  • Sukkererter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss hakket ingefær
  • 2 store sjalottløk (eller 3-4 små)
  • 1 grønn chili
  • 1 rød chili
  • 2 limeblad
  • 1-2 sitrongress
  • 800 g kylling
  • Soyasaus
  • Teriyaki saus
  • Sennepsolje (kan skippes)
  • Litt honning (kan skippes)
  • Solsikkeolje til steking
  • Salt
  • Koriander

Slik lager du kylling wok

  1. Skjær kjøttet i biter og legg det i teriyaki. Bland godt og la det ligge i ca ti minutter
  2. Skjær opp grønnsakene i passe biter
  3. Stek hvitløk, limeblad, halvparten av ingefæren og rød chili i litt olje til det er litt mykt
  4. Tilsett kjøttet og stek til det er gjennomstekt.
  5. Sett så dette til side i et fat
  6. Bruk samme stekepanne og stek løk, grønn chili, sitrongress og resten av ingefæren til løken er gylden
  7. Ha oppi alle grønnsakene og stek under omrøring et par minutter
  8. Ha oppi kjøttblandingen
  9. Smak til med Teriyaki, soyasaus, salt og evt. litt honning
  10. Strø over fersk koriander
kylling-wok
Kylling wok er ypperlig lavkarbo mat

Les mer om lavkarbo mat her.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search