Lavkarbo fiskegrateng med pesto og spinat

Fiskegrateng med pesto og spinat, en annerledes smaksopplevelse!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Lavkarbo fiskegrateng med pesto og spinat er en skikkelig digg fiskegrateng som vi syntes er mer smaksrik enn den tradisjonelle fiskegratengen med hvit saus.

I denne oppskriften har vi brukt sei. Du kan fint bytte til den fisken du foretrekker. Vi har også brukt sellerirotpuré i bunnen av gratengen. Dette kan byttes med blomkål eller du kan bruke en kombinasjon av sellerirot og blomkål. Her er det bare å prøve seg frem.

Vi har også oppskrift på tradisjonell lavkarbo fiskegrateng med hvit saus, hvit fisk, reker og sprø skorpe, dersom du foretrekker det. Du finner oppskriften her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo fiskegrateng med pesto og spinat

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FISKEGRATENG MED PESTO OG SPINAT

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 439kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 33g | Fett: 31g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram sellerirot
  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 125 gram kremost naturell
  • 3 ts grønn pesto
  • 130 gram fryst spinat (130 gram tilsvarer ca. 5 spinatblokker)
  • 1 dl fløte
  • 400 gram seifilet kuttet i biter
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 150 gram revet ost

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens sellerirot og kutt den i terninger. Kok den mør i en kjele med vann. Koketid ca. 10 minutter.
  • Hell ut vannet og la den tørke litt. Tilsett 1 ss meierismør og litt salt, og bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn puré.
  • Smør sellerirotpuréen i bunnen av en medium stor ildfast form.
  • Bland kremost, fløte, pesto, opptint spinat (klem ut overflødig vann), salt og pepper. Bland godt slik at kremosten løser seg opp. Du kan gjerne bruke en miksmaster. Når alt er godt blandet vender du fisken inn i blandingen. Hell blandingen over sellerirotpuréen. Topp med revet ost.
  • Stekes på midterste rille i 30 minutter. Du kan gjerne skru varmen opp til 220 grader de siste 10 minuttene for å få gylden farge på osten. Vent noen minutter før du forsyner deg, slik at gratengen får satt seg.

Kommentar

Servér gjerne en liten salat til gratengen. Bon appétit!
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search