
Lavkarbo grove rundstykker
Lavkarbo grove rundstykker er en oppskrift som ble til da vi ofte har fått spørsmål om hva cottage cheese eller mozzarella ost kan erstattes med i våre oppskrifter. Det er mange som ikke tåler gluten, nøtter, laktose og melkeprotein, også er det mange som ønsker å spise gjærfritt og sukkerfritt. Dette er en oppskrift til dere.
Lavkarbo grove rundstykker smaker som grov bakst. Disse har en smak av sesam-mel, så du må like den smaken for å like disse rundstykkene. Rundstykkene har en nydelig brødkonsistens. De er luftig og faste.
Vil du ha vår oppskrift på lavkarbo proteinrundstykker med nøtter og cottage cheese, finner du oppskriften her.
Vi har også flere oppskrifter på lavkarbo gjærbakst. Vi var tidlig ute med å anvende gjær i lavkarbo bakst og har utviklet en ypperlig metode, som vi har kalt for omhelse-metoden. Du kan lese mer om den her. Vil du se flere av våre oppskrifter på lavkarbo brødbakst med gjær, finner du flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GROVE RUNDSTYKKER (ALLERGIVENNLIG)
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)




Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- 60 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
- 70 gram fettredusert sesam-mel
- 45 gram havrefiber
- 3 ss fiberhusk
- 3 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 0.5 ts kardemomme (kan utelates)
- 2 egg (inkludert 1 egg til pensling)
- 4 eggehviter
- 1 ts yaconsirup
- 1 ss eplesidereddik
- 4 dl usøtet mandelmelk eller vann
- 1 ss avocadoolje evt. en annen smaksnøytral olje
- Topping: valmuefrø og/eller sesamfrø
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og elt dette godt med miksmaster med eltetupp. Elt i opp mot fem minutter, slik at fibret får tid til å trekke til seg væsken.
- Dekk et bakebrett med bakepapir.
- Deigen skal være litt klissete. Du kan enten fukte hendene og forme rundstykker med hendene, eller bruke en stor ause. Legg litt deigen nedi ausen og bruke en skje til å forme deigen rund før du legger deigen med ausen ned på bakebrettet. Rundstykkene på bildet er formet på den måten.
- Pisk et egg og pensle rundstykkene og strø over enten valmuefrø eller sesamfrø.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 35-40 minutter.
Hei igjen Anne-Grethe.
En helt gjennomsnittlig eggehvite veier omtrent 30-40 gram. Dette tilsvarer omtrent 0,3-0,4 dl. Masse lykke til med oppskriften. 🙂
Hei igjen,
Denne skal jeg prøve- ser skikkelig gode ut. Men jeg lurer på: 4 eggehviter – hvor mye er det i dl? jeg har eggehvite på flaske.
tusen takk for svar
Anne-Grethe