
Ja takk, meld meg på (gratis)
Deilig høyrygg-gryte med sopp!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Høyrygg er marmorert kjøtt fra forparten av storfe, og gir gryteretter en god og fyldig kjøttsmak, men den trenger litt tid for å bli skikkelig mør. Har du god tid kan du gjerne la kjøttet koke i ytterligere én time enn hva som står anvist i denne oppskriften.
Du kan tilsette de grønnsakene du ønsker i gryten. Du finner en god blanding av lavkarbo grønnsaker i denne oppskriften, men har du grønnsaker som er å vei til å bli dårlig kan du bruke det du har for hånd.
Høyrygg-gryten severes gjerne med blomkålpuré eller sellerirotpuré.
Er du på utkikk etter mer inspirasjon til middagsretter? Du finner mange andre gode middagsoppskrifter her.
Takk til Helle Toome som har laget oppskriften: www.tolowcarbs.no Instagram @tolowcarbs_norge

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HØYRYGG MED SOPP
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 700 gram høyrygg av storfe
- Smør til steking (olje for melkefri rett)
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 neve fresk basilikum
- 5 dl oksekraft (evt. vann og oksefond)
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss rød matvin evt. bytt halv mengde vann med lavkarbo rødvin
- Salt og pepper
- 150 gram sopp
- 150 gram rødkål
- 70 gram reddik
- 100 gram paprika
- 90 gram rødløk
- 40 gram fennikel
- 40 gram purre
Serveringstips
- Blomkålpuré
- Pinjekjerner
- Friske urter
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i biter. Sener kan skjæres bort.
- Brun kjøttet, hvitløk og basilikum litt og litt om gangen på høy varme med smør.
- Hell så dette over i en stor kjele, og tilsett kraft evt. vann og fond, rødvin, paprikapulver, salt og pepper.
- La kjøttet koke i minst 1 time, mens dette koker kutter du opp grønnsakene og soppen i mindre biter.
- Tilsett grønnsakene og soppen i kjelen med kjøttet. La dette koke i 30 minutter, rør om av og til.
- Serveres med for eksempel blomkålpuré.