Lavkarbo kanelbollekake

Lavkarbo kanelbollekake med osteglasur, er en skikkelig god kake.

Kaken er saftig og smaker som kanelboller skal smake. Bolledeigen er hovedsakelig laget av kokosmel og ost, men dette vil du ikke merke på smaken. Deigen er fuktigere enn vanlig bolledeig, men ved hjelp av bakepapir vil du enkelt kunne jobbe med deigen. Du skal bruke bakepapir mens du kjevler og mens du ruller sammen deigen. 

Osteglasuren kan lages med sukrin melis, dersom du ikke reagerer på smaken av sukrin. Noen opplever at sukrin gir en metallsmak. Det er derfor brukt tagatesse i glasuren, for å fjerne denne ettersmaken.

Denne kaken passer supert med lavkarbo osteglasur og med kokos på toppen. Kanelbollekaken lagres best i en plastpose, uten glasur. Så vent gjerne med å pynte kaken med glasur, til den skal spises.

  • Antall: 7-8
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser kanelbollekake
  • 70 gram kokosmel
  • 0.75 dl tagatesse (eller annen søtning, tilsvarer 1.5 dl sukker)
  • 2 ss bakepulver
  • 250 gram mozzarellaost (bruk gjerne revet mozzarella, da den inneholde ørlite stivelse som vil bidra til ett bedre resultat)
  • 50 gram kremost naturell
  • 3 egg
  • 2 ss smeltet smør
  • 1 ts kardemomme
  • Til fyll inni bollen, tagatesse (eller annen søtning), rikelig mengde kanel og smeltet smør.
Ingredienser  osteglasur
  • 3 ss kremost
  • 2 ss smør
  • 4 ss tagatesse (eller annen søtning, tilsvarende 8 ss sukker)
  • 1 klype økologisk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 2 ss sitronsaft
  • evt. kokosmasse som strøssel på toppen
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på varmluft på 190 grader.
  2. Bland kokosmel, tagatesse og bakepulver i en bakebolle.
  3. Smelt mozzarellaost og kremost enten i microbølgeovn i ca. 1 minutt av gangen, mens du rører underveis. Det tar ca. 2 minutter før den er smeltet. Eller i en kjele. Rør rundt til du får en flytende ostemasse.
  4. Tilsett egg og smeltet smør i bakebollen og hell over osteblandingen. Bland dette godt sammen med en miksmaster med eltetupp. Deigen skal være litt klissete.
  5. Legg deigen på ett bakepapir og legg ett bakepapir over, før du kjevler deigen til ett rektangel. Den skal være litt tykk, men vil samtidig dekke store deler av bakepapiret.
  6. Fjerne det øverste bakepapiret forsiktig. Smelt ca. 2 ss smør og bre dette over. Dryss over tagatesse og rikelig med kanel. Bruk bakepapiret som deigen ligger på til å rulle sammen deigen til en pølse. Rull sammen fra den lengste enden og trykk deigen sammen underveis slik at du får en fast pølse.
  7. Del pølsen i ca. 8 like store biter og plasser bitene tett sammen i midten av en rund kakeform. Bruk gjerne ett bakepapir i bunnen av kakeformen og smør den med olje eller smør, før du legger bollene nedi. Bollene kommer til å heve en god del i ovnen, så ikke fortvile over at kakeformen ikke er dekket av boller.
  8. Sett formen i ovnen på nest nederste rille og stek den i ca. 30 minutter. Sjekk den underveis og legg gjerne over ett bakepapir dersom den blir for brun på toppen. Sjekk underveis med en bakenål om den er gjennomstekt. Dersom det henger deig igjen på nålen må den stekes lengre.
  9. La kanelbollekaken kjølne på benken.
  10. Glasuren lager du enkelt ved å blande alle ingrediensene i en bolle, pisk med miksmaster. Smøret du bruker skal ikke smeltes, men være romtemperert slik at det er mykt.
  11. Legg glasuren i en brødpose og klipp av tuppen. Klem glasuren over kanelbollekaken når den er romtemperert. Dryss gjerne over kokosmasse.
  12. Lavkarbo kanelbollekake smaker best når den er nylaget. Den kan oppbevares i kjøleskap. Dersom du ikke skal spise hele med en gang kan det være lurt å vente med å ta på glasur, slik at du kan varme kaken en kort tid i mikroen ved neste servering, før du tar på glasur. Glasuren vil smelte i microbølgeovnen.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search