Lavkarbo kanelbollekake

Lavkarbo kanelbollekake med osteglasur

Lavkarbo kanelbollekake med osteglasur, er en skikkelig god kake. Kaken er saftig og smaker som kanelboller skal smake. Bolledeigen er hovedsakelig laget av kokosmel og ost, men dette vil du ikke merke på smaken.

Deigen er fuktigere enn vanlig bolledeig, men ved hjelp av bakepapir vil du enkelt kunne jobbe med deigen. Du skal bruke bakepapir mens du kjevler og mens du ruller sammen deigen.

Denne kaken passer supert med lavkarbo osteglasur og med kokos på toppen. Kanelbollekaken lagres best i en plastpose, uten glasur. Vent derfor med å pynte kaken med glasur, til den skal spises.

Vi har mange gode lavkarbo bolleoppskrifter, som du finner samlet her.

Kanelbollekake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KANELBOLLEKAKE MED OSTEGLASUR

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 8 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 252kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 13g | Fett: 18g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kanelbollekake

Osteglasur

  • 3 ss kremost
  • 2 ss smør
  • 4 ss finesse bakesukker eller annen søtning
  • 1 klype økologisk vaniljepulver ikke vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft
  • Evt. kokosmasse

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på varmluft på 190 grader.
  • Bland kokosmel, finesse bakesukker og bakepulver i en bakebolle.
  • Smelt mozzarellaost og kremost enten i microbølgeovn i ca. 1 minutt av gangen, mens du rører underveis. Eller i en kjele. Rør til du får en flytende ostemasse.
  • Tilsett egg og smeltet smør i bakebollen og hell over osteblandingen. Bland dette godt sammen med en miksmaster. Deigen skal være litt klissete.
  • Legg deigen på et bakepapir og legg et bakepapir over, før du kjevler deigen til et rektangel. Den skal være litt tykk, men vil samtidig dekke store deler av bakepapiret.
  • Fjerne det øverste bakepapiret forsiktig. Smelt smør og smør dette over deigen. Dryss over finesse bakesukker og rikelig med kanel.
  • Bruk bakepapiret som deigen ligger på til å rulle deigen til en pølse. Rull sammen fra den lengste enden og trykk deigen sammen underveis slik at du får en fast pølse.
  • Del pølsen i ca. 8 like store deler og plasser bollene tett sammen i midten av en rund kakeform. Bruk gjerne et bakepapir i bunnen av kakeformen og smør den med olje eller smør, før du legger bollene nedi. Bollene kommer til å heve en god del i ovnen, så ikke fortvile over at kakeformen ikke er dekket av boller.
  • Sett formen i ovnen på nest nederste rille og stek den i ca. 30 minutter. Sjekk underveis med en bakenål om den er gjennomstekt. Dersom det henger deig igjen på nålen må den stekes lengre. Legg over et bakepapir dersom kaken blir brun på toppen før steketiden er over.
  • La kanelbollekaken kjølne på rist.
  • Glasuren lager du enkelt ved å blande alle ingrediensene i en bolle, pisk med miksmaster.
  • Bre glasuren over kanelbollekaken når den er romtemperert. Dryss gjerne over kokosmasse.

Kommentar

Lavkarbo kanelbollekake smaker best når den er nylaget. Den kan oppbevares i kjøleskap. Dersom du ikke skal spise hele kaken med en gang kan det være lurt å vente med å ta på glasur, slik at du kan varme kaken en kort tid i mikroen ved neste servering, før du tar på glasur. Glasuren vil smelte i microbølgeovnen.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search