Lavkarbo kinesisk kylling i karri

Lavkarbo kinesisk kylling i karri, nydelig middag!

Lavkarbo kinesisk kylling i karri er overraskende enkelt å lage hjemme. Sausen lages av ingredienser som de fleste har på kjøkkenet. Med denne oppskriften får du den autentiske karrismaken som du får på kinarestaurant. Kylling i karri er en nydelig lavkarbo middag som vi anbefaler til alle som liker kinamat.

Kinamat lages ofte med sukker i sausen og serveres som regel med ris. Vi har laget en lavkarbo versjon av kylling i karri, slik at de som spiser lavkarbo også kan kose seg med denne retten.

Du har sikkert merket at kjøttet som serveres i kinesiske retter er skikkelig mørt. Lar du kjøttet marineres i bakepulver eller natron vil du få et supermørt kjøtt. Det er derfor høyst anbefalt å marinere kjøttet som anvist i oppskriften. Har du god tid lar du kjøttet ligge i marinaden i en time, før du steker det. Du kommer ikke til å angre!

Lavkarbo kinesisk kylling i karri er glutenfri.

Vi har også oppskrift til lavkarbo biff Szechuan, som du finner her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Lavkarbo kinesisk kylling i karri

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KINESISKE KYLLING I KARRI

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 496kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 42g | Fett: 29g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kyllingmarinade

  • 400 gram kyllingfilet i strimler
  • 1 ss bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss vann

Karrisaus

  • 25 gram meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 1 løk finhakket
  • 1 ss karri
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts ingefærpulver eller fersk ingefær, finhakket
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts riseddik eller hvitvinseddik
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ts sukrin gold
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl vann

Wok

  • Nøytral olje til steking
  • 0,25 gul paprika kuttet i små båter
  • 0,25 rød eller grønn paprika kuttet i små båter
  • 1 til 2 champignon i skiver
  • 0,5 rødløk kuttet i små båter
  • 0,25 brokkoli kuttet i små buketter
  • 100 gram bambusskudd
  • 100 gram vannkastanje

FREMGANGSMÅTE

Kylling

  • Bland kylling godt sammen med de øvrige ingrediensene til marinaden i en pose. La kjøttet marinere mens du lager sausen. Minimum 20 minutter, og gjerne opp til én time, dersom du har god tid. Skyll kjøttet under rennende vann.
  • Stek kjøttet i en varm stekepanne i rikelig mengde nøytral olje. Legg kjøttet til sides når det har fått en brun stekeskorpe.

Karrisaus

  • Surr løk i en kjele med smør. Stekes til løken blir myk.
  • Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn puré av løken når den er ferdig stekt.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke på høy varme slik at vannet fordamper og sausen tykner. Dette tar ca. 20 til 30 minutter. Rør underveis.

Wok

  • Bruk stekepannen du har stekt kjøttet i, uten å vaske den. Tilsett rikelig med nøytral olje og stek alle grønnsakene på høy varme til de er gjennomvarm men fremdeles sprø.
  • Tilsett kyllingen når grønnsakene er ferdig stekt og hell over sausen. Bland sausen godt inn.

Kommentar

Server lavkarbo kinesisk kylling i karri med blomkålris eller brokkoliris, som du finner oppskrift til her.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Arnhild
    Svar

    Hei.

    Skal det ikke være noen smakstilsetning i marinaden? Bare bakepulver og salt?

    • omhelse.no
      Svar

      Det stemmer. Ingen andre smakstilsetninger.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search