Lavkarbo kinesisk kylling i karri, nydelig middag!
Lavkarbo kinesisk kylling i karri er overraskende enkelt å lage hjemme. Sausen lages av ingredienser som de fleste har på kjøkkenet. Med denne oppskriften får du den autentiske karrismaken som du får på kinarestaurant. Kylling i karri er en nydelig lavkarbo middag som vi anbefaler til alle som liker kinamat.
Kinamat lages ofte med sukker i sausen og serveres som regel med ris. Vi har laget en lavkarbo versjon av kylling i karri, slik at de som spiser lavkarbo også kan kose seg med denne retten.
Du har sikkert merket at kjøttet som serveres i kinesiske retter er skikkelig mørt. Lar du kjøttet marineres i bakepulver eller natron vil du få et supermørt kjøtt. Det er derfor høyst anbefalt å marinere kjøttet som anvist i oppskriften. Har du god tid lar du kjøttet ligge i marinaden i en time, før du steker det. Du kommer ikke til å angre!
Lavkarbo kinesisk kylling i karri er glutenfri.
Vi har også oppskrift til lavkarbo biff Szechuan, som du finner her.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KINESISKE KYLLING I KARRI
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Kyllingmarinade
- 400 gram kyllingfilet i strimler
- 1 ss bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 ss vann
Karrisaus
- 25 gram meierismør (evt. olje for melkefri rett)
- 1 løk finhakket
- 1 ss karri
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 ts ingefærpulver eller fersk ingefær, finhakket
- 2 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts riseddik eller hvitvinseddik
- 1 ss kyllingfond
- 1 ts sukrin gold
- 0.5 ts salt
- 1.5 dl vann
Wok
- Nøytral olje til steking
- 0,25 gul paprika kuttet i små båter
- 0,25 rød eller grønn paprika kuttet i små båter
- 1 til 2 champignon i skiver
- 0,5 rødløk kuttet i små båter
- 0,25 brokkoli kuttet i små buketter
- 100 gram bambusskudd
- 100 gram vannkastanje
FREMGANGSMÅTE
Kylling
- Bland kylling godt sammen med de øvrige ingrediensene til marinaden i en pose. La kjøttet marinere mens du lager sausen. Minimum 20 minutter, og gjerne opp til én time, dersom du har god tid. Skyll kjøttet under rennende vann.
- Stek kjøttet i en varm stekepanne i rikelig mengde nøytral olje. Legg kjøttet til sides når det har fått en brun stekeskorpe.
Karrisaus
- Surr løk i en kjele med smør. Stekes til løken blir myk.
- Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn puré av løken når den er ferdig stekt.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke på høy varme slik at vannet fordamper og sausen tykner. Dette tar ca. 20 til 30 minutter. Rør underveis.
Wok
- Bruk stekepannen du har stekt kjøttet i, uten å vaske den. Tilsett rikelig med nøytral olje og stek alle grønnsakene på høy varme til de er gjennomvarm men fremdeles sprø.
- Tilsett kyllingen når grønnsakene er ferdig stekt og hell over sausen. Bland sausen godt inn.
Hei.
Skal det ikke være noen smakstilsetning i marinaden? Bare bakepulver og salt?
Det stemmer. Ingen andre smakstilsetninger.