Lavkarbo kylling i form

Lavkarbo kylling i form, med kremet ostesaus med karri. Dette er enkel hverdagsmat, eller enkel mat til helgekosen. Du kan bruke de grønnsakene du liker eller har for hånd. Du kan også velge om du vil bruke kjøttdeig, strimlet kylling eller svinekjøtt. Du kan til og med bytte kjøtt med fisk. Prøv gjerne denne retten med strimlet laks. Laks i karri er godt.

Denne oppskriften er nok til 2-3 voksne personer. Vi anbefaler å servere kylling i form med en enkel salat med for eksempel, salatblader, ruccola, agurk og Cherry tomater. Det kan også være godt med blomkålpure.

  • Personer: 2-3
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • smør til steking
  • 1/2 finhakket løk
  • 4-5 små champignon i skiver
  • 2 ss tomatpure (sjekk karbo innhold, da dette variere veldig)
  • 400 gram kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig
  • 125 gram kremost naturell
  • 1.5 dl matfløte eller kremfløte
  • 5 ss creme fraiche
  • 2 ts karri
  • salt og pepper
  • 1/4 del strimlet hodekål
  • 1/4 del brokkoli kuttet i små buketter
  • 100-150 gram revet ost til topping
Fremgangsmåte 
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Stek champignon i en panne med smør, til den faller sammen. Legg dette over i en skål.
  3. Stek hakket løk i smør. Surr dette til løken blir blank. Det går noen minutter. Stek strimlet kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig, sammen med løken.  Tilsett tomatpure, karri, salt og pepper.
  4. Tilsett kremost, creme fraiche og fløte. Bland godt.
  5. Kutt kål i strimler og kutt brokkoli i små buketter. Legg dette i en ildfast form. Hell over kjøttsausen og bland sausen godt inn i grønnsakene. Topp med champignon og revet ost.
  6. Stekes på nest nederste rille i 30 minutter.
  7. Server gjerne lavkarbo kylling i form med en frisk salat.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search