Lavkarbo kylling i form med karri

Lavkarbo kylling i form med smak av karri!

Dette er enkel hverdagsmat, eller enkel mat til helgekosen. Du kan bruke de grønnsakene du liker eller har for hånd.

Du kan også velge om du vil bruke kjøttdeig, strimlet kylling eller svinekjøtt. Du kan til og med bytte kjøtt med fisk. Prøv gjerne denne retten med strimlet laks. Laks i karri er godt.

Denne oppskriften er nok til 2-3 voksne personer. Vi anbefaler å servere lavkarbo kylling i form med en enkel salat med for eksempel, salatblader, ruccola, agurk og cherrytomater. Det kan også være godt med blomkålpuré.

Ønsker du å teste en annen variant av kylling i form har vi laget en skikkelig god oppskrift på kyllinglår i ostesaus. Du finner oppskriften her.

Lavkarbo kylling i form

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KYLLING I FORM MED KARRI

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 676kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 35g | Fett: 54g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • Meierismør til steking
  • 4-5 små champignon i skiver
  • 0,5 løk finhakket
  • 400 gram kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts karri
  • Salt og pepper
  • 125 gram kremost naturell
  • 300 gram creme fraiche
  • 0.25 hodekål strimlet
  • 0,5 blomkål i små buketter
  • 150 gram revet ost til topping

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Stek champignon i en panne med smør, til den faller sammen. Legg over i en skål.
  • Stek hakket løk i smør, stekes til løken blir blank. Stek strimlet kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig, sammen med løken. Tilsett tomatpuré, karri, salt og pepper.
  • Bland inn kremost og creme fraiche, og la dette putre i et par minutter.
  • Kutt kål i strimler og blomkål i små buketter før du legger dette i en ildfast form. Hell over kjøttsausen og bland sausen godt inn i grønnsakene. Topp med revet ost og champignon.
  • Stekes på nest nederste rille i 30 minutter. La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Svanhild
    Svar

    5 stars
    Dagens middag ble denne, kjempegod !!
    Karri er digg !!
    😍👏👍

    • omhelse.no
      Svar

      Ikke sant? Så kjekt å høre at den falt i smak!! 😀

  • Emilie
    Svar

    5 stars
    Denne er en slager her i huset – helt nydelig!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search