Lavkarbo kyllingwok med asiatisk peanøttsaus

Lavkarbo kyllingwok med asiatisk peanøttsaus – kremet og smaksrik wok!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Lavkarbo kyllingwok med asiatisk peanøttsaus er nydelig godt. Vi har brukt vår hjemmelagde lavkarbo teriyakisaus som smaksforsterker i denne woken.

Dersom du lager teriyakisaus vil den være holdbar i lang tid i kjøleskap. Den er perfekt til ulike typer wok. Dersom du ikke ønsker å lage saus, kan du fint erstatte den med de ingrediensene vi har foreslått under.

Grønnsaker til wok

Vi har valgt wok grønnsaker vi har sansen for. Du kan selvsagt trikse og mikse med de grønnsakene du foretrekker. Noen forslag er bønnespirer eller bambusskudd.

Sausen har en deilig peanøttsmak. For å hente frem mer av peanøttsmaken kan du gjerne drysse peanøtter over maten.

Med eller uten kokos-smak

Liker du ikke smaken av kokosmelk, kan du bruke fløte eller alpro cooking, som inneholder svært lite karbohydrater. Vi brukte alpro cooking og syntes at dette ga en god og kremaktig konsistens.

Vi serverte retten med et raspet hvitløksfedd over. Det ble veldig smakfullt.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her

Lavkarbo kyllingwok med asiatisk peanøttsaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KYLLINGWOK MED ASIATISK PEANØTTSAUS

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 371kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 9g | Fett: 33g
Allergener
Peanøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kylling wok

  • 400 gram kyllingfilet i strimler
  • Nøytral olje til steking
  • 2 ss teriyakisaus se tips under kommentarer
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss peanøttsmør uten tilsatt sukker
  • 0,5 ts pepper
  • 3 til 4 små champignon
  • 4 minimais
  • 1 til 2 ss vannkastanje i skiver
  • 0,5 paprika gul, grønn eller rød
  • 1 neve sukkererter eller for eksempel bambusskudd
  • 1.5 dl fullfett kokosmelk evt. kremfløte eller Alpro cooking (inneholder 1.2 gram karbo/100 gram)

Garnityr

  • Fersk persille eller koriander
  • Limebåter
  • Cherrytomater
  • Svarte sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

  • Kutt grønnsakene i ønsket størrelse.
  • Varm olje i en stekepanne. Stek strimlet kyllingfilet sammen med teriyakisaus. Ønsker du ikke å lage egen teriyakisaus, se under kommentar for tips.
  • Tilsett finhakket sjalottløk og stek dette i et par minutter sammen med kyllingen, før du tilsetter peanøttsmør. Rør rundt helt til alt peanøttsmøret er smeltet.
  • Tilsett grønnsakene i woken. Stek grønnsakene i 3-4 minutter før du heller over kokosmelk/fløte/alpro cooking. La gryten putre med melken i noen minutter slik at den tykner.
  • Dryss gjerne over hakket kruspersille eller koriander, før servering. For syns skyld kan du også drysse over sesamfrø. Skvis gjerne litt lime over like før servering. Et par cherrytomater gir også ekstra smak.

Kommentar

Oppskrift til Lavkarbo teriyakisaus. Dersom du ikke ønsker å lage hjemmelaget teriyakisaus kan du erstatte 2 ss teriyakisaus med 3 ss soyasaus, 1 ss raspet ingefær og ett raspet hvitløksfedd. 
Server retten med blomkålris eller brokkoliris. For ekstra smaksrik blomkålris/brokkoliris kan du tilsette ett raspet hvitløksfedd.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search