Lavkarbo laks teriyaki med peanøtt og blomkålris

Lavkarbo laks teriyaki servert med blomkålris med peanøtter!

Laks er en super fisk å anvende i et lavkarbo kosthold. Laks er rik på fett og gir deg derfor en god og langvarig metthetsfølelse. Laks er også rik på D-vitamin.

D-vitamin er spesielt viktig å øke inntaket av på vinteren, da de fleste ikke får dekket sitt daglige behov på grunn av lite sollys. Laks er også rik på omega-3 fettsyrer.

Disse fettsyrene har en betennelsesdempende effekt i kroppen og er spesielt godt for hjertet og blodårene. Fet fisk reduserer også risikoen for hjertesykdom.

Lavkarbo middagstilbehør

I et lavkarbo kosthold ønsker vi å erstatte de tradisjonelle karbohydratene potet, ris og pasta med et mer næringsrikt tilbehør.

Vi har i denne retten laget et enkelt men næringsrikt og godt middagstilbehør. Vi ønsker å vise at lavkarbomat kan være både godt og at det kan være raskt å lage i en hektisk hverdag.

Blomkålris med peanøtter smaker nydelig til laks teriyaki. Serverer man dette til en enkel avokadosalat får man frem mange av de spennende smakene fra det asiatiske kjøkken.

Hjemmelaget lavkarbo teriyakisaus

Teriyakisaus lages opprinnelig med en god del sukker eller sirup. Vi har derfor laget en lavkarbovennlig versjon av denne nydelige sausen.

Teriyaki er super å bruke som marinade på kjøtt eller fisk. Sausen kan også brukes som smaksforsterker i wok. Du finner oppskriften her.

Dersom du ikke ønsker å lage denne sausen kan du fint marinere fisken i soyasaus. Da får du en rett som lages på svært kort tid.

Vi anbefaler uansett at du tar de ekstra 15 minuttene det tar å lage sausen. Du vil ikke angre. Smaken er himmelsk!

Restene av teriyakisausen kan du heller over på en krukke og oppbevare i kjøleskap. Sausen er holdbar i flere uker.  Dersom sausen tykner kan du enkelt spe den ut med litt vann.

Vi har også mange nydelige lavkarbo desserter, dersom du ønsker inspirasjon, finner du oppskriftene her.

Lavkarbo laks teriyaki

Oppskrift på lavkarbo laks teriyaki med peanøtt og blomkålris

omhelse.no

 • Porsjoner: 2
 • Tid: 30 min
 • Nivå: Lett
Ingredienser laks teriyaki
Ingredienser avokadosalat
 • 1 avokado
 • 1 vårløk stang
 • 6-8 cherrytomater
 • Saften fra 1/2 lime
 • 1/4 rødløk
 • 1 neve koriander
Ingredienser peanøtt og blomkålris
 • 2 ss meierismør
 • 1 blomkål
 • 1 neve salte peanøtter, grovhakket
Topping
 • Koriander
 • Limebåter
Fremgangsmåte 
 1. Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme.
 2. Pensle en ildfast form med olje i bunnen. Legg laksefiletene i formen og pensle fisken med teriyakisaus. Du kan evt. pensle den med soyasaus, dersom du ikke ønsker å lage hjemmelaget teriyakisaus. Stø over litt sesamfrø. Stekes på midterste rille i ovnen i 8-10 minutter.
 3. Del avokadoen i to, fjern steinen og skjær opp kjøttet i ruter. Bruk en skje til å ta kjøttet ut av skallet. Legg avokadoen i en skål.
 4. Kutt vårløk i skiver. Skjær cherrytomater i fire biter. Kutt 1/4 rødløk i små biter. Legg alle grønnsakene i skålen sammen med avokadoen. Skvis over saften fra 1/2 lime og vend inn en neve hakket koriander.
 5. Rasp blomkålen med rivjern. Smelt smør i en stekepanne. Stek blomkål sammen med hakkede peanøtter i ca. fem minutter.
 6. Lavkarbo laks teriyaki med peanøtt og blomkål kan gjerne serveres med fersk koriander og limebåter til å skvise over retten.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search