Lavkarbo pasta carbonara

Ja vi elsker pasta carbonara!

Lavkarbo pasta carbonara i et lavkarbo kosthold? Er det virkelig mulig, tenkte vi? Ja, det er faktisk mulig.

I følge oss selv er denne retten så god at vi tør å bruke ord som knusegod, knallgod, sinnssykt godt, ja, dere skjønner poenget!

Pasta carbonara lages på forskjellige måter og mange lager denne retten uten fløte. Vi syntes det passer best med fløte sammen med vår pasta og anbefaler derfor å bruke det.

Vi har også brukt hvitløk, noe som ikke alltid brukes i carbonara. Du kan selvsagt la være å bruke dette dersom du ønsker en mer tradisjonell smak. Men vi anbefaler hvitløk!

Vi ble i 2018 inspirert til å lage lavkarbo lasagne og hentet inspirasjon fra LCHF- bloggen for oppskriften til lavkarbo lasagneplater. De publiserte oppskriften før de fleste andre, helt tilbake i 2012. Her finner du oppskriften.

Vi har nå utviklet oppskriften på lasagneplater og eksperimentert oss frem til en ny variant, som vi syntes smaker enda bedre. Vi har brukt havrefiber i denne oppskriften.

Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater og er derfor super å anvende i lavkarbo matlaging. Du får kjøpt dette på tights.no, eller på utenlandske nettsider.

Dersom du ikke har havrefiber kan du bruke oppskriften på lasagneplater som utgangspunkt for pastaen. Du finner oppskriften til vår lavkarbo lasagne og lavkarbo lasagneplatene her.

Vil du virkelig flotte deg, får du tak i ekte italiensk panchetta, og bruker dette i steden for bacon. Får du ikke tak i det så fungerer bacon også fint.

Ønsker du å servere brød til lavkarbo pasta carbonara har vi flere gode lavkarbo brødoppskrifter, som du finner her.

Buon appetito!

Lavkarbo pasta carbonara

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PASTA CARBONARA

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1115kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 59g | Fett: 93g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pasta

  • 6 egg
  • 3 ss havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 1.5 ts xanthan gum
  • 125 gram kremost (naturell eller med urter)
  • 1 klype salt

Carbonara

  • 200 gram bacon eller pancetta i terninger
  • 2 egg
  • 0.5 dl fløte
  • 3 ss parmesan revet
  • 0,25 ts pepper
  • 1 neve kruspersille
  • 1 ss meierismør
  • 1 hvitløkfedd finhakket

FREMGANGSMÅTE

Lavkarbo pasta

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Visp sammen alle ingrediensene til pastaen i en bakebolle.
  • La blandingen svelle i ti minutter.
  • Hell røren på et bakebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å dra røren jevn utover slik at du fyller hele brettet.
  • Stekes midt i ovnen i 11-12 minutter. Den skal kjennes fast og myk ut. Lar du den stå for lenge i ovnen blir den hard.
  • Ta brettet ut av ovnen og skjær pastastrimler ved hjelp av et pizzahjul. Bruk en stekespade til å løsne pastaen fra bakepapiret. Pastaen er nå klar til å spises og skal ikke kokes.

Lavkarbo pasta carbonara

  • Pisk sammen egg, fløte, parmesan, pepper og hakket persille, til en luftig masse.
  • Stek bacon i en stekepannen til det er sprøtt. Legg baconet til sides.
  • Bruk stekepannen du har stekt bacon i, uten å vaske den. Smelt litt smør og stek hvitløken i 1 minutt før du heller over eggeblandingen og pastaen. Vær obs på at temperaturen ikke må være for høy, da unngår du at egget stivner i pannen. Vend forsiktig inn pastaen. Den er skjørere enn ordinær pasta.
  • Bland inn bacon og server med fersk pepper og fersk kruspersille.

Kommentar

Server gjerne et godt lavkarbo brød til pasta carbonara. Du finner mange gode brødoppskrifter her.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search