Lavkarbo pølse stroganoff

Lavkarbo pølse stroganoff servert med blomkål- og sellerirotpuré

Lavkarbo pølse stroganoff er en gryte som passer like godt til hverdags som til fest. Smaken på denne gryten er så god at det er synd man blir mett, for her kan man spise mye.

Når du skal velge pølse til denne gryten anbefaler vi deg å sjekke karbohydratinnholdet før du velger sort. Det er store variasjoner og noen pølser inneholder mye stivelse, mens andre er mer kjøttrike og har svært lavt karbohydratinnhold.

Vi serverte denne gryten sammen med blomkål- og sellerirotpuré. Du finner oppskriften på sellerirotpuré her. Dersom du ønsker å lage en kombinasjon gjør du det enkelt ved å bytte ut halvparten av selleriroten med blomkål.

Vi har også en god oppskrift på biff stroganoff, som du finner her.





Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo pølse stroganoff

Oppskrift til lavkarbo pølse stroganoff

omhelse.no

  • Porsjoner: 4
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser saus
  • 2 ss meierismør eller ghee 
  • 1 løk, finhakket
  • 1,5 rød paprika, finhakket
  • 1/2 chili, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 ss oksefond / buljong
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
Ingredienser gryte
  • 600 gram pølser
  • 1/2 løk, staver
  • 1/2 rød paprika
  • Ca. 4 medium store champignon, båter
  • Danderes med kruspersille og parmesan

Serveres med blomkålpuré eller sellerirotpuré og evt. lavkarbo brød

Fremgangsmåte 
  1. Kutt pølsen i biter og stek pølsen i en gryte med smeltet smør. Ta pølsebitene ut av gryten når de har fått stekeskorpe.
  2. Stek løk i samme gryte. Tilsett mer smør ved behov. Løken stekes til den er blank. Tilsett paprika, chili og tomatpuré, stekes videre i et par minutter. Tilsett kremfløte og lag en jevn saus ved hjelp av en stavmikser eller blender.
  3. Tilsett creme fraiche, fond/buljong, soyasaus, paprikapulver og smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett pølsebitene, løk, paprika og champignon. Kok opp og la gryte småputre i ti minutter.
  5. Server lavkarbo pølse stroganoff med blomkålpuré eller sellerirotpuré og gjerne til et godt lavkarbo brød. Du finner mange gode brødoppskrifter her. Strø over parmesan og kruspersiller før servering.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search