Lavkarbo pølse stroganoff

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo pølse stroganoff servert med blomkål- og sellerirotpuré

Lavkarbo pølse stroganoff er en gryte som passer like godt til hverdags som til fest. Smaken på denne gryten er så god at det er synd man blir mett, for her kan man spise mye.

Når du skal velge pølse til denne gryten anbefaler vi deg å sjekke karbohydratinnholdet før du velger sort. Det er store variasjoner og noen pølser inneholder mye stivelse, mens andre er mer kjøttrike og har svært lavt karbohydratinnhold.

Vi serverte denne gryten sammen med blomkål- og sellerirotpuré. Du finner oppskriften på sellerirotpuré her. Dersom du ønsker å lage en kombinasjon gjør du det enkelt ved å bytte ut halvparten av selleriroten med blomkål.

Vi har også en god oppskrift på biff stroganoff, som du finner her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo pølse stroganoff

Lavkarbo pølse stroganoff

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 593kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 18g | Fett: 51g
Allergener
Melk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Saus

  • 2 ss meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 1,5 rød paprika finhakket
  • 0,5 chili finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl kremfløte
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 ss oksefond
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Gryte

  • 600 gram kjøttpølse
  • 0,5 løk staver
  • 0,5 rød paprika
  • 4 champignon medium store i båter

Toppingforslag

  • Parmesan
  • Kruspersille

Fremgangsmåte

  • Kutt pølsen i biter og stek den i en gryte med smeltet smør. Ta pølsebitene ut av gryten når de har fått stekeskorpe.
  • Finhakk løk, paprika og chili.
  • Legg mer smør i gryten og stek løk til den blir blank. Tilsett paprika, chili og tomatpuré. Stek videre i et par minutter før du heller over kremfløte.
  • Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus av ingrediensene i gryten.
  • Rør inn creme fraiche, fond, soyasaus, paprikapulver og smak til med salt og pepper.
  • Skjær løk i terninger, paprika i staver og champignon i skiver.
  • Tilsett pølsebitene, løk, paprika og champignon i gryten. Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter.
  • Strø gjerne over revet parmesan og kruspersille før servering.

Kommentar

Server lavkarbo pølse stroganoff med blomkålpuré eller sellerirotpuré og gjerne til et godt lavkarbo brød. Du finner mange gode brødoppskrifter her. Strø over parmesan og kruspersille før servering.
Recent Posts
Viser 2 kommentarer
  • Anonym
    Svar

    Hvor mange kalorier er det i denne oppskriften?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Vi har ikke regnet det ut enda. Vi holder på å regne det ut på alle oppskrifter, så det kommer også på denne.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search