
Lavkarbo sjokoladekakebombe, en deilig kakebombe til alle kakeelskere!
Lavkarbo sjokoladekakebombe er en helt nydelig kake som rett og slett må oppleves. Kaken er saftig og inneholder det beste fra kakeverden, nemlig både gul krem og sjokoladekrem.
Kaken setter du sammen slik du ønsker. Kaken på bildet er delt i tre og pyntet med gul krem og sjokoladekrem i de ulike lagene. Her kan du eksperimentere med den vrien du syntes passer best. Vi danderte kaken med smeltet sukkerfri sjokolade og lavkarbo gule bomber! Nam!
Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til lavkarbo dobbel suksessterte og lavkarbo islandskake.
Lavkarbo sjokoladekakebombe er glutenfri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

LAVKARBO SJOKOLADEKAKEBOMBE
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)




Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Sjokoladekake
- 3 egg
- 150 gram smeltet meierismør
- 1.5 dl kremfløte
- 1.5 dl vann
- 1 ts eplesidereddik
- 60 gram havrefiber
- 60 gram kokosmel
- 3 ss kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- 45 gram sukrin gold
- 40 gram finesse bakesukker
- 1.5 ss fiberhusk
- 0,25 ts frysetørret kaffepulver
- 0,25 ts salt
Gul krem
- 5 eggeplommer
- 60 gram finesse bakesukker
- 1 dl kremfløte
- 0,25 ts vaniljepulver eller vaniljedråper (smak deg frem)
- 200 gram meierismør
Sjokoladekrem
- 2,5 dl kremfløte
- 2 ss finesse bakesukker
- 2 ss kremost naturell
- 2 ts kakaopulver
- Evt. smeltet sukkerfri sjokolade og lavkarbo gule bomber til pynt
FREMGANGSMÅTE
Sjokoladekake
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg til eggedosis. Tilsett smeltet smør, kremfløte og vann. Bland dette godt inn.
- Tilsett de øvrige ingrediensene til kaken og bland dette til en jevn og klumpfri kakerøre.
- Dekk en brødform med bakepapir og hell kakerøren i formen. Bruk en slikkepott til å jevne ut røren i formen.
- Stek sjokoladekaken på midterste rille i ovnen i 40-45 minutter.
- Avkjøl kaken på rist.
Gul krem
- Varm eggeplommer, søtning og fløte i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at kremen tykner litt. Dette tar ca. 20 minutter.
- Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret har smeltet. Sett den gule kremen i kjøleskap i minimum to timer til den er kjølig og har tyknet. Sausen tyner når den blir kald.
- Hell den gule kremen i en sprøytepose.
Sjokoladekrem
- Bland alle ingrediensene til kremen i en bolle og pisk til luftig krem.
- Hell sjokoladekremen i en sprøytepose.
Sett sammen kaken
- Skjær den avkjølte sjokoladekaken i to eller tre deler på langs.
- Sprøyt annen hver rosett med gul krem og sjokoladekrem, eller for eksempel lagvis.
- Dersom du lager tre etasjer bør du ikke lage rosettene for store, og pass hele tiden på at du har nok krem til hele kaken.
- Smelt gjerne litt sukkerfri sjokolade over vannbad og sirkle sjokolade over toppen.
- Du kan også pynte toppen med sukkerfrie gule bomber, for å gjøre dette til en skikkelig lavkarbo sjokoladekakebombe!