Lavkarbo sjokoladekakebombe

Lavkarbo sjokoladekakebombe, en deilig kakebombe til alle kakeelskere!

Lavkarbo sjokoladekakebombe er en helt nydelig kake som rett og slett må oppleves. Kaken er saftig og inneholder det beste fra kakeverden, nemlig både gul krem og sjokoladekrem.

Kaken setter du sammen slik du ønsker. Kaken på bildet er delt i tre og pyntet med gul krem og sjokoladekrem i de ulike lagene. Her kan du eksperimentere med den vrien du syntes passer best. Vi danderte kaken med smeltet sukkerfri sjokolade og lavkarbo gule bomber! Nam!

Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til lavkarbo dobbel suksessterte og lavkarbo islandskake.

Lavkarbo sjokoladekakebombe er glutenfri. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo sjokoladekakebombe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEKAKEBOMBE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 3 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 10 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 572kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 8g | Fett: 55g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Sjokoladekake

  • 3 egg
  • 150 gram meierismør smeltet
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1.5 dl vann
  • 1 ts eplesidereddik
  • 60 gram havrefiber
  • 60 gram kokosmel
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 45 gram sukrin gold
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 1.5 ss fiberhusk
  • 0,25 ts frysetørret kaffepulver
  • 0,25 ts salt

Gul krem

  • 5 eggeplommer
  • 60 gram finesse bakesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0,25 ts vaniljepulver eller vaniljedråper (smak deg frem)
  • 200 gram meierismør

Sjokoladekrem

FREMGANGSMÅTE

Sjokoladekake

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg til eggedosis. Tilsett smeltet smør, kremfløte, vann og eddik. Bland dette godt inn.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene til kaken og bland dette til en jevn og klumpfri kakerøre.
  • Dekk en brødform med bakepapir og hell kakerøren i formen. Bruk en slikkepott til å jevne ut røren i formen.
  • Stek sjokoladekaken på midterste rille i ovnen i 40-45 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt før du tar den ut.
  • La kaken avkjøles helt før du skjærer i den.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, søtning og fløte i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at kremen tykner litt. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret er smeltet. Sett den gule kremen i kjøleskap i minimum to timer til den er kjølig og har tyknet. Ikke vær redd for at den gule kremen er for rennende når du setter den i kjøleskap, den tyner når den blir kald.
  • Hell den gule kremen i en sprøytepose.

Sjokoladekrem

  • Bland alle ingrediensene til kremen i en bolle og pisk til luftig krem.
  • Hell sjokoladekremen i en sprøytepose.

Sett sammen kaken

  • Skjær den avkjølte sjokoladekaken i to eller tre deler på langs.
  • Sprøyt annen hver rosett med gul krem og sjokoladekrem. Du kan evt. sprøyte gul krem i det nederste laget, sjokoladekrem i det nest øverste laget og annen hver rosett på toppen.
  • Dersom du lager tre etasjer bør du ikke lage rosettene for store, og pass hele tiden på at du har nok krem til hele kaken.
  • Smelt gjerne litt sukkerfri sjokolade i vannbad og sirkle sjokolade over toppen.
  • Du kan også pynte toppen med sukkerfri gule bomber, for å gjøre dette til en skikkelig lavkarbo sjokoladekakebombe!
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search