Saftige karbonader

Lavkarbo saftig karbonade passer supert sammen med lavkarbo hamburgerbrød, som du finner oppskrift til her.  

Det anbefales at du lager karbonadene av kjøttdeig, og ikke av karbonadedeig. Karbonadedeig er magrere enn kjøttdeig og her ønsker du mest mulig fett i karbonadene slik at de blir saftig. Du får gode karbonader med karbonadedeig, men de blir mer saftig dersom du bruker kjøttdeig. Det optimale er en kjøttdeig med 20 % fett, og oppover. Du kan fint bruke kjøttdeig med 14 %, som er den du enklest finner i butikken.

Tilsett dine favoritt ingredienser og lag deg en skikkelig god lavkarbo hamburger. Noen eksempler er stekt rødløk, champignon og paprika, cheddarost, bacon, salat, dressing og sukkerfri ketchup.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her.

  • Pers: 2
  • Tid: 20 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 400 gram kjøttdeig med minimum 14% fett
  • 1 egg
  • 1 stort fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts Himalaya salt evt. vanlig salt
  • 1/5 ts pepper
  • 1/2 rød chili
  • 1.5 ss pofiber (dette er den hemmelige ingrediensen som gjør karbonadene ekstra saftige)
  • smør til steking
Fremgangsmåte
  1. Pisk egget sammen med alle ingrediensene bortsett fra kjøttdeigen, i en stor bolle. Når alt er rørt godt sammen tilsetter du kjøttdeigen og blander dette godt inn.
  2. Del deigen i fire like store deler, slik at du får fire 100 grams burgere/karbonader. Del gjerne i en annen størrelse dersom du ønsker det.
  3. Varm en stekepanne til medium varme, med rikelig smør.
  4. Stek karbonadene på begge sider i ca. 3-4 minutter på hver side. Steketiden kommer an på tykkelsen på burgeren.
  5. La karbonadene hvile i 4-5 minutter før du serverer dem.
  6. Lavkarbo saftig karbonade passer veldig godt sammen med lavkarbo hamburgerbrød, som du finner oppskrift til her.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search