
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo saftige karbonader
Lavkarbo saftige karbonader passer supert sammen med lavkarbo hamburgerbrød, som du finner oppskrift til her.
Det anbefales at du lager karbonadene av kjøttdeig, og ikke av karbonadedeig. Karbonadedeig er magrere enn kjøttdeig og her ønsker du mest mulig fett i karbonadene slik at de blir saftig.
Du får gode karbonader med karbonadedeig, men de blir mer saftig dersom du bruker kjøttdeig. Det optimale er en kjøttdeig med 20 % fett, og oppover. Du kan fint bruke kjøttdeig med 14 %, som er den du enklest finner i butikken.
Tilsett dine favoritt ingredienser og lag deg en skikkelig god lavkarbo hamburger med disse saftige karbonadene. Noen eksempler er stekt rødløk, champignon og paprika, cheddarost, bacon, salat, dressing og sukkerfri ketchup.
Lag gjerne nydelig lavkarbo sellerirotfries, som du finner oppskrift til her.
Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her. Vi har også oppskrift til lavkarbo frokost, lunsj, kvelds, desserter og kaker, med mer. Du finner en oversikt her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SAFTIGE KARBONADER
Skriv ut PinNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 gram kjøttdeig med minimum 14% fett
- 1 egg
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 0,5 chili
- 1.5 ss pofiber
- Meierismør til steking (evt. olje for melkefri rett)
Fremgangsmåte
- Pisk egg sammen med alle ingrediensene bortsett fra kjøttdeigen, i en stor bolle. Når alt er rørt godt sammen tilsetter du kjøttdeigen og blander dette godt inn.
- Del deigen i like deler og lag karbonadene så stor som du ønsker dem. Vi anbefaler 100 gram per karbonade.
- Varm en stekepanne til medium temperatur, med rikelig smør.
- Stek karbonadene på begge sider i ca. 3-4 minutter på hver side. Steketiden kommer an på tykkelsen.
- La karbonadene hvile i 4-5 minutter før du serverer dem.