Steinalderbrød med urter, ost og bacon

Steinalderbrød med ost, urter og bacon tar utgangspunkt i den orginale oppskriften på steinalderbrød. Dette brødet er nesten like lett å lage som det orginale men det smaker mye bedre, og det er enda sunnere.

Kombinasjonen av smeltet ost på toppen og urteolje og små baconbiter inni er fantastisk.

Ingredienser

  • 6 egg
  • 120 gram valnøtter
  • 120 gram mandler
  • 120 gram linfrø
  • 120 gram sesamfrø
  • 120 gram gresskarkjerner
  • 120 gram solsikkekjerner
  • 1,5 dl olivenolje (eller annen olje)
  • En god neve urter (ta det du har, f.eks basilikum, oregano, persille)
  • Ca 100 g revet ost
  • Noen skiver med bacon kuttet i små biter
  • Litt havsalt

Bruk gjerne økologiske ingredienser for et enda sunnere brød.

Slik lager du steinalderbrød v 2.0

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Hakk bacon i små biter og stek
  3. Ha oljen og urtene sammen og bruk stavmikser på å lage en urteolje
  4. Riv ost
  5. Bland så alle ingrediensene sammen med egg og olje i en bolle, utenom osten.
  6. Tøm innholdet over i en brødform som er dekket med bakepapir.
  7. Strø revet ost over. Ha gjerne litt ekstra havsalt og oregano i osten.
  8. Sett i ovnen på 175 grader i ca 55 minutter.
  9. Ta ut brødet.
  10. Sett brødet på rist ca 10 minutter så det får hvile.
steinalderbrd-urteolje
Urteolje lager du kjapt med en stavmikser

Les mer om lavkarbo mat her.

steinalderbrd
Steinalderbrød orginal oppskrift
steinalderbrd
Steinalderbrød med ost, urter og bacon

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search