Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PIZZA MARGHERITA

Allergener: Egg, Melk, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 pizza (1 pizza gir to porsjoner)
Kalorier: 926kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Tomtasaus

  • 4 ss olivenolje
  • 1 liten sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 rød chili
  • 1 dl rødvin (evt. 1 ss rødvinseddik)
  • 400 gram hermetisk hakket tomat
  • Salt/pepper/oregano

Pizzabunn

  • 4 egg
  • 175 gram revet ost
  • 1 ts salt

Topping

  • Tomatsaus
  • Ost revet
  • Ruccola
  • Gjerne pepperoni bacon, skinke eller hva du måtte like

Fremgangsmåte

Tomatsaus

  • Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
  • Varm olivenolje i en kjele. Tilsette de finhakkede ingrediensene.
  • Stek dette til løken blir blank. Du må røre underveis, for å hindre at hvitløken brenner seg.
  • Tilsett rødvin eller rødvinseddik, hakkede tomater, salt, pepper og oregano.
  • Kok ned rødvinen, slik at sausen tykner. La sausen putre mens du lager pizzabunnen. Tomatsaus blir bedre jo lengre den småkoker.

Pizzabunn

  • Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  • Bland egg, ost og salt godt sammen i en bolle.
  • Fordel røren jevnt utover ett bakebrett, dekket med bakepapir. Røren dekker en langpanne.
  • Bunnen skal forhåndsstekes i ovnen før du tar fyllet på. Stek bunnen i 15-20 minutter på midterste rille. Følg med og ta ut bunnen når den er blitt fastere og fått en mørkere farge.
  • La pizzabunnen hvile i fem minutter før du tar på fyllet.
  • Spre utover tomatsaus, topp med revet ost og strø over tørket oregano.
  • Sett pizzaen inn i ovnen igjen på midterste rille og stek den i ca 10 minutter, til osten har fått en fin farge.

Merknader

Lavkarbo pizza Margherita serveres gjerne med ruccola og hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her.

Næringsinnhold

Kalorier: 926kcal | Karbohydrater: 9.5g | Protein: 64g | Fett: 67g