Gjerne pepperonibacon, skinke eller hva du måtte like
Fremgangsmåte
Tomatsaus
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
Varm olivenolje i en kjele. Tilsette de finhakkede ingrediensene.
Stek dette til løken blir blank. Du må røre underveis, for å hindre at hvitløken brenner seg.
Tilsett rødvin eller rødvinseddik, hakkede tomater, salt, pepper og oregano.
Kok ned rødvinen, slik at sausen tykner. La sausen putre mens du lager pizzabunnen. Tomatsaus blir bedre jo lengre den småkoker.
Pizzabunn
Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
Bland egg, ost og salt godt sammen i en bolle.
Fordel røren jevnt utover ett bakebrett, dekket med bakepapir. Røren dekker en langpanne.
Bunnen skal forhåndsstekes i ovnen før du tar fyllet på. Stek bunnen i 15-20 minutter på midterste rille. Følg med og ta ut bunnen når den er blitt fastere og fått en mørkere farge.
La pizzabunnen hvile i fem minutter før du tar på fyllet.
Spre utover tomatsaus, topp med revet ost og strø over tørket oregano.
Sett pizzaen inn i ovnen igjen på midterste rille og stek den i ca 10 minutter, til osten har fått en fin farge.
Merknader
Lavkarbo pizza Margherita serveres gjerne med ruccola og hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her.