Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tortillalefse

Lavkarbo tortillalefser

Allergener: Egg, Sesamfrø
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 lefser
Kalorier: 129kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 ss pofiber
  • 60 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 30 gram fettredusert sesam-mel
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts spisskummen (kan utelates)
  • 1 ts xanthan gum (kjøpes på helsekostforretning)
  • 1.5 dl vann
  • 1 egg

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over og undervarme på 190 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bruk en miksmaster med eltetupp og bland deigen i noen minutter slik at fibret får tid til å trekke til seg væsken fra deigen.
  • La deigen hvile i 10 minutter.
  • Del deigen i fire like store emner, og rull til fire boller.
  • Finn frem to bakepapirark og legg den ene bollen i mellom arkene. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til du får en tynn lefse. Fjern forsiktig det øverste laget med papir. Det går helt fint at deigen er klistret til det nederste papiret, den vil slippe papiret når lefsen er stekt.
  • Legg en asjett, på størrelse med en taco lefse over deigen og skjær vekk overflødig deig rundt fatet.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 3,5 minutter. Kjenn på lefsen at den har sluppet papiret og at den kjennes smidig og fast ut. Da er den ferdig.
  • Fjern lefsen forsiktig fra bakepapiret, legg den på et fat og legg et kjøkkenhåndkle over lefsen.
  • Gjenta prosessen til du har fire lavkarbo tortilla lefser.

Merknader

Lavkarbo tortillalefser fyller du med ditt favoritt taco fyll, eller med annet favoritt pålegg. Prøv for eksempel med laks, eggerøre og majones.

Næringsinnhold

Kalorier: 129kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 9g | Fett: 5g