Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pannebrød nanbrød gyros

Lavkarbo pannebrød

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 brød
Kalorier: 111kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 100 gram revet mozzarella
  • 200 gram vann
  • 1 ss eplesidereddik
  • 30 gram pofiber
  • 20 gram havrefiber
  • 15 gram Fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts Sukrin gold (kan utelates)
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • Meierismør til steking

Hvitløkssmør, topping til nanbrød

  • 25 gram meierismør
  • 1 hvitløksfedd
  • 1-2 ss hakket koriander

Fremgangsmåte

  • Bland sammen mozzarella, vann og eddik i en blender. Bland til du får en jevn masse. Litt ostebiter går fint.
  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle før du røren inn røren fra blenderen. Kna deigen godt sammen før du lar den hvile i noen minutter.
  • Del deigen i like store emner og trykk emnene flate med hendene eller ved hjelp av en kjevle på kjøkkenbenken. De hever i stekepannen og skal derfor kjevles ganske flate. Ønsker du å lage tynne lefser kjevler du deigen tynn mellom to bakepapir. Legg over et lite fat og skjær ut en sirkel. Utskjæring er bare nødvendig når du lager lefser.
    Lavkarbo pannebrød nanbrød gyros
  • Varm godt med smør i en stekepanne til medium temperatur.
  • Steke ett og ett brød. Snu brødet når det har fått farge på undersiden. Det skal steke i noen minutter på hver side. Legg godt med smør i stekepannen mellom hvert brød. Du skal høre at brødet freser i smøret underveis. Avkjøl på rist.
  • Bland romtemperert smør med finhakket hvitløk og koriander. Pensle de ferdig stekte brødene med hvitløkssmør.

Merknader

Næringsinnhold er regnet uten hvitløkssmør. 

Næringsinnhold

Kalorier: 111kcal | Karbohydrater: 1.9g | Protein: 6g | Fett: 5g