Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PASTA CARBONARA

Allergener: Egg, Melk
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1115kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Pasta

  • 6 egg
  • 3 ss havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 1.5 ts xanthan gum
  • 125 gram kremost (naturell eller med urter)
  • 1 klype salt

Carbonara

  • 200 gram bacon eller pancetta i terninger
  • 2 egg
  • 0.5 dl fløte
  • 3 ss parmesan revet
  • 0,25 ts pepper
  • 1 neve kruspersille
  • 1 ss meierismør
  • 1 hvitløkfedd finhakket

Fremgangsmåte

Lavkarbo pasta

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Visp sammen alle ingrediensene til pastaen i en bakebolle.
  • La blandingen svelle i ti minutter.
  • Hell røren på et bakebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å dra røren jevn utover slik at du fyller hele brettet.
  • Stekes midt i ovnen i 11-12 minutter. Den skal kjennes fast og myk ut. Lar du den stå for lenge i ovnen blir den hard.
  • Ta brettet ut av ovnen og skjær pastastrimler ved hjelp av et pizzahjul. Bruk en stekespade til å løsne pastaen fra bakepapiret. Pastaen er nå klar til å spises og skal ikke kokes.

Lavkarbo pasta carbonara

  • Pisk sammen egg, fløte, parmesan, pepper og hakket persille, til en luftig masse.
  • Stek bacon i en stekepannen til det er sprøtt. Legg baconet til sides.
  • Bruk stekepannen du har stekt bacon i, uten å vaske den. Smelt litt smør og stek hvitløken i 1 minutt før du heller over eggeblandingen og pastaen. Vær obs på at temperaturen ikke må være for høy, da unngår du at egget stivner i pannen. Vend forsiktig inn pastaen. Den er skjørere enn ordinær pasta.
  • Bland inn bacon og server med fersk pepper og fersk kruspersille.

Merknader

Server gjerne et godt lavkarbo brød til pasta carbonara. Du finner mange gode brødoppskrifter her.

Næringsinnhold

Kalorier: 1115kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 59g | Fett: 93g