Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
Visp sammen alle ingrediensene til pastaen i en bakebolle.
La blandingen svelle i ti minutter.
Hell røren på et bakebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å dra røren jevn utover slik at du fyller hele brettet.
Stekes midt i ovnen i 11-12 minutter. Den skal kjennes fast og myk ut. Lar du den stå for lenge i ovnen blir den hard.
Ta brettet ut av ovnen og skjær pastastrimler ved hjelp av et pizzahjul. Bruk en stekespade til å løsne pastaen fra bakepapiret. Pastaen er nå klar til å spises og skal ikke kokes.
Lavkarbo pasta carbonara
Pisk sammen egg, fløte, parmesan, pepper og hakket persille, til en luftig masse.
Stek bacon i en stekepannen til det er sprøtt. Legg baconet til sides.
Bruk stekepannen du har stekt bacon i, uten å vaske den. Smelt litt smør og stek hvitløken i 1 minutt før du heller over eggeblandingen og pastaen. Vær obs på at temperaturen ikke må være for høy, da unngår du at egget stivner i pannen. Vend forsiktig inn pastaen. Den er skjørere enn ordinær pasta.
Bland inn bacon og server med fersk pepper og fersk kruspersille.
Merknader
Server gjerne et godt lavkarbo brød til pasta carbonara. Du finner mange gode brødoppskrifter her.