2 til 4laksefileter(avhengig av hvor mye fisk per person ønsker å spise)
Salt og pepper
2ssmeierismøreller klarnet smør/ghee
0,25squash
0,5rødløk
0,5paprika
2 til 4champignon
100gramkål
1nevesukkererter
0,5sitronsaften
1tspaprikapulver
1krmkajennepeppermengde etter smak
3ssglutenfri soyasaus
Grønn pestosaus
2ssmeierismøreller klarnet smør/ghee
5spinatblokkerfryst, ca. 100 gram
1dlvann
1dlfløte
1ssgrønn pesto
1ssglutenfri soyasaus
1tssambal oelekkan utelates
Fremgangsmåte
Smelt smør/ghee i en kjele og tilsett spinat. Spinaten kan brukes direkte fra fryst tilstand. Rør om helt til spinaten er helt tint.
Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp sausen. La sausen koke i 20 minutter før du bruker en stavmikser til å lage en jevn saus.
Skjær alle grønnsakene i ønsket størrelse.
Krydre laksen med salt og pepper på begge sider. Stekes noen minutter på hver side i en stekepanne med smør. Ta laksen ut av stekepannen når den er gjennomstekt.
Stek wokgrønnsakene i samme stekepanne på høy varme. Grønnsakene smaker best dersom de stekes hurtig på høy varmen, slik at de får stekeskorpe men fortsatt er sprø. Tilsett sitronsaft, paprikapulver, kajennepepper og soyasaus mot slutten av steketiden og fres grønnsakene i noen minutter i væsken du har tilført.
Dander wokgrønnsaker, laks og grønn pestosaus på fat og nyt et deilig fiskemåltid.