Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sursøt korianderdipp

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SURSØT KORIANDERDIPP

Allergener: Sesamfrø, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 50kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 ss sesamolje
  • 1 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 chili finhakket
  • 1 ss ingefær raspet
  • 2.5 dl vann
  • 0.5 lime saft + revet skall
  • 1 ss riseddik
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss sukrinmelis
  • 2 stk. kaffirlime blader
  • 2 never frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Varm sesamolje i en kjele. Fres sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i oljen i fem minutter.
  • Tilsett vann, limesaft, limeskall, riseddik, soyasaus, sukrinmelis og kaffirlime blader. Kok opp og la småputre i 20 minutter. Rør om og pass på at sausen ikke har for høy temperatur, da den kan brenne seg. Smak til med salt i form av soyasaus, og søtning og syre.
  • Ta utav kaffirlime bladene fra kjelen. Tilsett hakket koriander og bruke en stavmikser til å lage en jevn dipp. Dippen nytes varm eller kald.

Næringsinnhold

Kalorier: 50kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 4g