Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo BigOne Classic

Lavkarvo "NumberOne Classic"

Allergener: Egg, Melk, Soya, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner (2 porsjoner tilsvarer 1 pizza, nok til to personer)
Kalorier: 942kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Pizzabunn

  • 70 gram havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 1 klype salt
  • 75 gram kremost
  • 175 gram revet mozzarella
  • 1 egg
  • 1 ss eplesidereddik

Pizzafyll

  • Lavkarbo pizzasaus (kjøpt eller hjemmelaget)
  • 100 gram revet mozzarella
  • 75 gram revet cheddarost
  • 100 - 150 gram strimlet skinke

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland havrefiber, bakepulver, xantha gum og salt i en bakebolle.
  • Kremost og mozzarella skal smeltes sammen. Du kan gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør raskt sammen med miksmaster.
  • Kjevle deigen ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig det øverste bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Form deigen til en sirkel slik at du får lik form til BigOne-pizzaen. Legg over på et stekebrett.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den i ovnen på midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Den skal bli lett gylden.
  • La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.

Pizzafyll

  • Skru opp stekeovnen til 220 grader.
  • Smør bunnen med pizzasaus, strø over ost og skinke.
  • Stek på midterste rille til osten er gyllen, i 12 – 15 minutter.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Næringsinnhold

Kalorier: 942kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 70g | Fett: 61g