Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo rabarbrasyltetøy

Lavkarbo rabarbrasyltetøy

Allergener: Ingen
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 syltetøyglass (næringsinnhold er angitt for hele mengden syltetøy)
Kalorier: 465kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g rabarbra
  • 250 g Finesse bakesukker
  • 0,5 ts kanel
  • 0,25 ts vaniljepulver (kan utelates)

Fremgangsmåte

  • Vask rabarbraen og skjær den i mindre biter.
  • Legg rabarbraen i en kjele sammen med søtning. Varm opp til kokepunktet, mens du røre. Rabarbraen slipper mye væske når det blir varmt, så ikke tilsett vann i kjelen.
  • Kok rabarbraen i en times tid uten lokk, til du får rett konsistens. Smak til med vanilje og kanel, og eventuelt mer søtning, mot slutten av koketiden.
  • Hell syltetøyet på et reint syltetøyglass. Oppbevar i kjøleskap.

Næringsinnhold

Kalorier: 465kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 6g | Fett: 1g