Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo thailandinspirert lammewok

Lavkarbo thai-inspirert wok med lammekjøtt

Allergener: Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 686kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss olje til steking
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 chili finhakket
  • Fersk koriander
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ss rød karripasta
  • 1 lime saften
  • 300 gram strimlet lammekjøtt
  • 300 gram kokosmelk fullfett
  • 1 ss sukrinmelis (kan utelates)
  • 75 gram vannkastanje
  • 50 gram bambusskudd
  • 100 gram minimais
  • 0.25 stk. rød paprika strimlet
  • 0.25 stk. squash terninger
  • Salt og pepper
  • 300 gram Monster miracle noodles (150 gram per pakke)

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en kjele og fres sjalottløk, hvitløk og chili i et par minutter. Tilsett en neve fersk finhakket koriander, glutenfri soyasaus, rød karripasta og limesaft. Fres blandingen i et par minutter før du tilsetter strimlet lammekjøtt. Stek kjøttet til det får stekeskorpe.
  • Hell over kokosmelk og tilsett søtning. Gi gryten et oppkok.
  • Tilsett de øvrige grønnsakene og la gryten småkoke i 15 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Sil nudlene godt under rennende kaldt vann.
  • Varm opp en tørr stekepanne og fres nudlene i stekepannen helt til nudlene blir tørr. Dette tar ca. 10 minutter. Rør om underveis.
  • Hell en liten øse med saus over nudlene og bland godt, eller tilsett nudlene i gryten. Tilbered nudler og lammewok på fat og strø over ønsket mengde fersk koriander.

Næringsinnhold

Kalorier: 686kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 34g | Fett: 57g