Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo peanøttkjeks

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PEANØTTKJEKS

Allergener: Peanøtter
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir 12 kjeks)
Kalorier: 76kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Finhakke peanøttene i en foodprosessor til en grov masse. Bland inn bakepulver og rør godt.
  • Bland inn sukrinsirup caramel og vaniljeekstrakt. Bland til en seig masse. Bruk gjerne hendene. Tilsett mer sukrinsirup dersom blandingen blir for tørr. Blandingsforholdet avhenger av hvor grovt peanøttene er kuttet.
  • Rull kuler og legg kulene på et bakepapir. Én deig gir ca. 12 kuler - 20 gram per kule.
  • Dersom du ønsker et rustikt utseende på kjeksene kan du rulle de i enten sukrinmelis eller kakaopulver. Dunk kulene i bordet slik at overflødig pulver ristes av.
  • Stekes på midterste rille i ca. 9 minutter. Kjeksene skal være litt myke når de er ferdig.
  • Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kjeksene, dersom du ønsker det.

Næringsinnhold

Kalorier: 76kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 6g