Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Finhakke peanøttene i en foodprosessor til en grov masse. Bland inn bakepulver og rør godt.
Bland inn sukrinsirup caramel og vaniljeekstrakt. Bland til en seig masse. Bruk gjerne hendene. Tilsett mer sukrinsirup dersom blandingen blir for tørr. Blandingsforholdet avhenger av hvor grovt peanøttene er kuttet.
Rull kuler og legg kulene på et bakepapir. Én deig gir ca. 12 kuler - 20 gram per kule.
Dersom du ønsker et rustikt utseende på kjeksene kan du rulle de i enten sukrinmelis eller kakaopulver. Dunk kulene i bordet slik at overflødig pulver ristes av.
Stekes på midterste rille i ca. 9 minutter. Kjeksene skal være litt myke når de er ferdig.
Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kjeksene, dersom du ønsker det.