Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Sulfitter
Tid: 1 time time 45 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 4 pitabrød)
Kalorier: 217kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 3 egg
- 200 g gresk yoghurt
- 1 dl varmt vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ss eplecidereddik
- 60 g havrefiber
- 25 g Fiberhusk (psyllium)
- 17 g pofiber
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts finesse bakesukker evt. bakesukkr, tagatesse, inulin, yaconsirup eller honning*
- 0,5 ts tørrgjær
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen og la stå i 15 min.
Del deigen i like store deler. Fukt hendene og kjøkkenbenken med litt vann og form til pitabrød på benken. Legg brødene på bakebrett med bakepapir.
Sett til heving i 45 min på en lun plass.
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Avkjøl på rist.
Holdbar noen dager i romtemperatur, eller frys ned for lengre holdbarhet.
For å aktivere gjæren må du tilføre drivstoff i form av søtning.
*Honning kan brukes av deg som ikke ønsker å investere i lavkarbo søtning som aktiverer gjæren. Honningen du bruker i denne oppskriften vil "spises" av gjæren, og vil derfor ikke bidra med karbohydrater til det ferdige resultatet.
Vi anbefaler ikke å bruke honning i et lavkarbo kosthold ellers, men anser det som et godt produkt for å aktivere gjæren.
Kalorier: 217kcal | Karbohydrater: 2.8g | Protein: 11g | Fett: 13g