1tsFinesse bakesukkerevt. bakesukkr, tagatesse, inulin, yaconsirup eller honning*
0,5tstørrgjær
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen og la stå i 15 min.
Del deigen i like store deler. Fukt hendene og kjøkkenbenken med litt vann og form til pitabrød på benken. Legg brødene på bakebrett med bakepapir.
Sett til heving i 45 min på en lun plass.
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Avkjøl på rist.
Holdbar noen dager i romtemperatur, eller frys ned for lengre holdbarhet.
Merknader
For å aktivere gjæren må du tilføre drivstoff i form av søtning.*Honning kan brukes av deg som ikke ønsker å investere i lavkarbo søtning som aktiverer gjæren. Honningen du bruker i denne oppskriften vil "spises" av gjæren, og vil derfor ikke bidra med karbohydrater til det ferdige resultatet. Vi anbefaler ikke å bruke honning i et lavkarbo kosthold ellers, men anser det som et godt produkt for å aktivere gjæren.