Rett: bakst
Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time time 30 minutter minutter
Porsjoner: 1 brød (1 brød gir 22 skiver)
Kalorier: 118kcal
Author: Helle Toome
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 5 egg
- 300 g seterrømme
- 170 g gule linfrø (males til mel)
- 30 g chiafrø (males til mel)
- 20 g fiberhusk (psyllium)
- 20 g pofiber
- 10 g bakepulver
- 10 g tørrgjær
- 10 g inulin (se tips i tekst over oppskriften)
- 5 g salt
Bland egg og seterrømme godt sammen.
Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen.
Tilsett så det tørre i eggeblandingen.
Legg deigen i en smurt brødform og sett brødet til heving i 30 minutter en lun plass.
Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Stek brødet på midterste rille i 60-65 minutter.
Ta brødet ut av formen og la brødet avkjøles på rist.
Servering: 1 skive | Kalorier: 118kcal | Karbohydrater: 0,7g | Protein: 4g | Fett: 10,2g