Gå tilbake
+ porsjoner
Ketobrød

OPPSKRIFT PÅ KETOBRØD

Rett: bakst
Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 brød (1 brød gir 22 skiver)
Kalorier: 118kcal
Forfatter: Helle Toome
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 5 egg
  • 300 gram seterrømme
  • 170 gram gule linfrø (males til mel)
  • 30 gram chiafrø (males til mel)
  • 20 gram fiberhusk (psyllium)
  • 20 gram pofiber
  • 10 gram bakepulver
  • 10 gram tørrgjær
  • 10 gram inulin (se tips i tekst over oppskriften)
  • 5 gram salt

Fremgangsmåte

  • Bland egg og seterrømme godt sammen.
  • Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen.
  • Tilsett så det tørre i eggeblandingen.
  • Legg deigen i en smurt brødform og sett brødet til heving i 30 minutter en lun plass.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Stek brødet på midterste rille i 60-65 minutter.
  • Ta brødet ut av formen og la brødet avkjøles på rist.

Merknader

Takk til Helle Toome som har laget oppskriften www.tolowcarbs.no  Instagram @tolowcarbs_norge

Næringsinnhold

Servering: 1 skive | Kalorier: 118kcal | Karbohydrater: 0.7g | Protein: 4g | Fett: 10.2g