Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

LAVKARBO GULROTKAKE MED NØTTEBUNN I LANGPANNE

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 liten langpanne (gir 16 stykker)
Kalorier: 482kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kakebunn

Smørkrem

  • 250 gram romtemperert meierismør
  • 400 gram romtemperert kremost naturell
  • 125 gram finesse bakesukker
  • 0.5 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell gulrøttene før du finrasper de.
  • Kjør pekannøtter i en foodprosessor til grovt mel.
  • Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
  • Hell pekannøtter, gulrøtter og de øvrige ingrediensene til bunnen i bollen med eggedosis. Bland godt.
  • Hell røren i en liten langpanne med bakepapir. Bre røren jevn utover. (Form ca. 30x40 er ideell størrelse).
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk underveis og ta den ut når den er gjennomstekt. Den skal være brun på toppen. Avkjøl kaken i formen.

Smørkrem

  • Pisk alle ingrediensene til smørkremen godt sammen i en bakebolle.
  • Smør kaken med kremen. Dersom du smører kremen utover når kaken er litt lunken er det litt enklere å få den jevn. (Ps, de små kornene fra finesse bakesukker i kremen løser seg opp etter kort tid).
    Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

Næringsinnhold

Kalorier: 482kcal | Karbohydrater: 3.4g | Protein: 9.4g | Fett: 43.5g