Lavkarbo pesto med persille og basilikum
Tid: 10 minutter minutter
Porsjoner: 1 krukke (én krukke gir ca. 16 ss)
Kalorier: 89kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 50 g pinjekjerner
- 40 g revet parmesan
- 40 g kruspersille
- 25 g basilikum
- 1 ts revet sitronskall
- 2 store hvitløksfedd
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1 sitron, saften
- Salt og pepper
Rist pinjekjernene på medium temperatur i en tørr stekepanne, for å få frem den gode nøttesmaken.
Bland alle ingrediensene, unntatt sitron, salt og pepper, i en foodprosessor og bland til en jevn pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Hell på krukke og oppbevar i kjøleskap. Pestoen kan også fryses og tas opp etter behov.
Servering: 1 ss | Kalorier: 89kcal | Karbohydrater: 0,6g | Protein: 1,6g | Fett: 8,9g