Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Allergener: Melk
Tid: 10 minutter
Porsjoner: 1 krukke (én krukke gir ca. 16 ss)
Kalorier: 89kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 50 g pinjekjerner
  • 40 g revet parmesan
  • 40 g kruspersille
  • 25 g basilikum
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene på medium temperatur i en tørr stekepanne, for å få frem den gode nøttesmaken.
  • Bland alle ingrediensene, unntatt sitron, salt og pepper, i en foodprosessor og bland til en jevn pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell på krukke og oppbevar i kjøleskap. Pestoen kan også fryses og tas opp etter behov.

Næringsinnhold

Servering: 1 ss | Kalorier: 89kcal | Karbohydrater: 0,6g | Protein: 1,6g | Fett: 8,9g