Gå tilbake
+ porsjoner
hokkaido sjokoladekake

LAVKARBO HOKKAIDO SJOKOLADEKAKE

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time
Porsjoner: 16 kake (1 kake gir 16 stykker)
Kalorier: 295kcal
Forfatter: Helle Toome
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kakebunn

  • 200 gram Hokkaido-gresskar
  • 5 egg
  • 150 gram creme fraiche
  • 100 gram meierismør
  • 80 gram kakaopulver
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 15 gram bakepulver
  • 15 gram pofiber
  • 10 gram psyllium
  • 0.5 ts vaniljepulver

Krem

  • 300 gram kremost
  • 200 gram mascarpone
  • 150 meierismør
  • 1 ts instant kaffe
  • Finesse bakesukker etter smak

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skjær gresskar i terninger. Bland gresskar, egg, creme fraiche og smeltet smør i en foodprosessor eller blender.
  • Bland sammen de tørre ingrediensene før du heller over ingrediensene fra foodprosessoren. Bland godt.
  • Hell kakerøren i en smurt kakeform.
  • Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter.
  • Avkjøl kaken.

Krem

  • Pisk romtemperert kremost, mascarpone, smør, pulverkaffe og søtningsmiddel.
  • Når bunnen er avkjølt, pynter du kaken med krem.

Merknader

Takk til Helle Toome som har laget oppskriften www.tolowcarbs.no  Instagram @tolowcarbs_norge

Næringsinnhold

Kalorier: 295kcal | Karbohydrater: 2.4g | Protein: 5.1g | Fett: 25.1g