Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Ernærings Etikett
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Lavkarbo gratinert kjøttform
Rett:
middag under 30 min
Allergener:
Melk, Selleri
Tid:
30
minutter
minutter
Porsjoner:
4
porsjoner
Kalorier:
531
kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Ingredienser
1
ss
smør eller olje
til steking
3
stk
champignon
i båter
400
g
karbonadedeig
eller kjøttdeig
400
g
ferdig tomatsaus
uten tilsatt sukker
300
g
sellerirot i terninger
75
g
meierismør
Salt
Muskattnøtt
200
g
revet ost
Feldsalat eller ruccola
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader på over- og undervarme.
Varm smør eller olje og stek champignon-båtene i et par minutter.
Ha i kjøttdeig eller karbonadedeig og brun den under omrøring.
Rør inn tomatsaus og varm opp. La det putre mens du lager sellerirotpuré.
Kok sellerirot-terningene til de er myke (5-10 minutter).
Hell av vannet og ha i smør, salt og muskatnøtt. Stavmiks til en fin puré.
Hell tomatsausen over i en ildfast form. Dersom gryten du bruker tåler å settes inn i ovnen, la den være i gryten.
Legg sellerirotpuréen over tomatsausen og strø over ost.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, til osten har fått farge.
Serveres med feldsalat som topping.
Merknader
Du kan bruke andre grønnsaker i puréen. Dersom du for eksempel har blomkål eller brokkoli kan disse fint kokes sammen med selleriroten og puréres.
Næringsinnhold
Kalorier:
531
kcal
|
Karbohydrater:
7,3
g
|
Protein:
37
g
|
Fett:
37,5
g