Gå tilbake
+ porsjoner
Gratinert kjøttform

Lavkarbo gratinert kjøttform

Rett: middag under 30 min
Allergener: Melk, Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 531kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 ss smør eller olje til steking
  • 3 stk champignon i båter
  • 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 400 gram ferdig tomatsaus uten tilsatt sukker
  • 300 gram sellerirot i terninger
  • 75 gram meierismør
  • Salt
  • Muskattnøtt
  • 200 gram revet ost
  • Feldsalat eller ruccola

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader på over- og undervarme.
  • Varm smør eller olje og stek champignon-båtene i et par minutter.
  • Ha i kjøttdeig eller karbonadedeig og brun den under omrøring.
  • Rør inn tomatsaus og varm opp. La det putre mens du lager sellerirotpuré.
  • Kok sellerirot-terningene til de er myke (5-10 minutter).
  • Hell av vannet og ha i smør, salt og muskatnøtt. Stavmiks til en fin puré.
  • Hell tomatsausen over i en ildfast form. Dersom gryten du bruker tåler å settes inn i ovnen, la den være i gryten.
  • Legg sellerirotpuréen over tomatsausen og strø over ost.
  • Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, til osten har fått farge.
  • Serveres med feldsalat som topping.

Merknader

Du kan bruke andre grønnsaker i puréen. Dersom du for eksempel har blomkål eller brokkoli kan disse fint kokes sammen med selleriroten og puréres.

Næringsinnhold

Kalorier: 531kcal | Karbohydrater: 7.3g | Protein: 37g | Fett: 37.5g