Lavkarbo appelsinkuler med sjokoladetrekk
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 24 kuler)
Kalorier: 76kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 1 appelsin (bare skallet)
- 250 g marsipan uten sukker
- 0.25 ts vaniljepulver
- Sukrinmelis (etter behov)
Sjokoladetrekk
- 85 g sjokolade uten sukker (bruk gjerne bare én av sjokoladesortene)
- 65 g mørk sjokolade uten sukker
- 15 g Sukrinmelis
- 1 ts kokosolje (kan utelates)
- Flaksalt
Vask appelsinen godt før du rasper av appelsinskallet. Ikke ta med det hvite skallet.
Kna appelsinskall, marsipan og vaniljepulver godt sammen. Tilsett sukrinmelis dersom du syntes massen trenger mer søtning.
Trill kuler av massen. Ca. 10 gram per kule er en fin konfektstørrelse.
Grovhakk sjokoladen før du smelter den i en bolle over vannbad. Bland inn sukrinmelis og kokosolje.
Dypp kulene i smeltet sjokolade og legg de på et brett dekket med bakepapir. Strø over litt flaksalt og eventuelt hakkede mandler eller annen dekor.
Sett til kjøling i kjøleskap. Server når sjokoladen har stivnet.
Kalorier: 76kcal | Karbohydrater: 1,1g | Protein: 2,3g | Fett: 6,3g