Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo appelsinkuler

Lavkarbo appelsinkuler med sjokoladetrekk

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 24 kuler)
Kalorier: 76kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 appelsin (bare skallet)
  • 250 g marsipan uten sukker
  • 0.25 ts vaniljepulver
  • Sukrinmelis (etter behov)

Sjokoladetrekk

  • 85 g sjokolade uten sukker (bruk gjerne bare én av sjokoladesortene)
  • 65 g mørk sjokolade uten sukker
  • 15 g Sukrinmelis
  • 1 ts kokosolje (kan utelates)
  • Flaksalt

Fremgangsmåte

  • Vask appelsinen godt før du rasper av appelsinskallet. Ikke ta med det hvite skallet.
  • Kna appelsinskall, marsipan og vaniljepulver godt sammen. Tilsett sukrinmelis dersom du syntes massen trenger mer søtning.
  • Trill kuler av massen. Ca. 10 gram per kule er en fin konfektstørrelse.
  • Grovhakk sjokoladen før du smelter den i en bolle over vannbad. Bland inn sukrinmelis og kokosolje.
  • Dypp kulene i smeltet sjokolade og legg de på et brett dekket med bakepapir. Strø over litt flaksalt og eventuelt hakkede mandler eller annen dekor.
  • Sett til kjøling i kjøleskap. Server når sjokoladen har stivnet.

Næringsinnhold

Kalorier: 76kcal | Karbohydrater: 1,1g | Protein: 2,3g | Fett: 6,3g