Gå tilbake
+ porsjoner
Laks med peanøttsaus

Lavkarbo laks med peanøttsaus

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk, Peanøtter, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 871kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 laksefilet (125 gram per filet)
  • Glutenfri soyasaus
  • 0,25 stk. lime
  • Pepper

Peanøttsaus

  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Meierismør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts kyllingfond
  • 0,25 stk. lime
  • 2 ss hakket koriander

Blomkålris

  • 0,5 stk. rødløk
  • Meierismør til steking
  • 200 gram blomkålris
  • 20 gram salte peanøtter

Fremgangsmåte

  • Pensle laksen med soyasaus og lime. Krydre med pepper.
  • Stek fisken i en stekepanne med smør eller i airfryer på fiskeprogram.

Peanøttsaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek dette i en liten kjele med litt smør i et par minutter.
  • Hell over kremfløte, vann, peanøttsmør, soyasaus, kyllingfond og limesaft. Kok opp og kok til sausen tykner. Dette tar 10-15 minutter.
  • Rør inn hakket koriander når du har den tykkelsen du ønsker på sausen. Blir den for tykk sper du med litt vann.

Blomkålris

  • Kutt rødløk i terninger og stek dette i fem minutter i en stekepanne med litt smør.
  • Lag blomkålris av blomkål eller kjøp ferdig ris. Blomkålris lager du ved å kutte blomkål i små biter. Bruk evt. en foodprosessor.
  • Stek blomkålris sammen med rødløken i noen minutter. Tilsatt hakket peanøtt mot slutten av steketiden.

Næringsinnhold

Kalorier: 871kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 38g | Fett: 74g