Lavkarbo laks med peanøttsaus
Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk, Peanøtter, Soya
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 871kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 2 laksefilet (125 gram per filet)
- Glutenfri soyasaus
- 0,25 stk. lime
- Pepper
Peanøttsaus
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- Meierismør til steking
- 2 dl kremfløte
- 0,5 dl vann
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 2 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts kyllingfond
- 0,25 stk. lime
- 2 ss hakket koriander
Blomkålris
- 0,5 stk. rødløk
- Meierismør til steking
- 200 g blomkålris
- 20 g salte peanøtter
Peanøttsaus
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek dette i en liten kjele med litt smør i et par minutter.
Hell over kremfløte, vann, peanøttsmør, soyasaus, kyllingfond og limesaft. Kok opp og kok til sausen tykner. Dette tar 10-15 minutter.
Rør inn hakket koriander når du har den tykkelsen du ønsker på sausen. Blir den for tykk sper du med litt vann.
Blomkålris
Kutt rødløk i terninger og stek dette i fem minutter i en stekepanne med litt smør.
Lag blomkålris av blomkål eller kjøp ferdig ris. Blomkålris lager du ved å kutte blomkål i små biter. Bruk evt. en foodprosessor.
Stek blomkålris sammen med rødløken i noen minutter. Tilsatt hakket peanøtt mot slutten av steketiden.
Kalorier: 871kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 38g | Fett: 74g