Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir ca. 8 boller)
Kalorier: 364kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Boller

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
  • Grovhakk 1/3 av sjokoladen og kna dette inn i deig.
  • Form boller og sørg for at de har lik størrelse. Bruk gjerne olje eller vann på hendene dersom deigen er klissete.
  • Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær slik at det blir lunt. La heve i minimum 45 minutter.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 30 – 35 minutter.
  • Smelt 1/3 av sjokoladen over vannbad og den resterende mengden med sjokolade grovhakker du med en kniv.
  • Dypp toppen av en avkjølt bolle i smeltet sjokolade før du strør over litt hakket sjokolade. Gjenta prosedyren med alle bollene. Sett kjølig og nyt når sjokoladen har stivnet.

Merknader

Aktivering av gjær
Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). 

Næringsinnhold

Kalorier: 364kcal | Karbohydrater: 4.4g | Protein: 8g | Fett: 28g