Gå tilbake
+ porsjoner
Hyttegrøt

Lavkarbo hyttegrøt

Allergener: Egg, Melk
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 1 porsjon
Kalorier: 566kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 250 gram cottage cheese
  • 1 egg
  • 30 gram meierismør
  • 1 klype salt
  • 1 ts Sukrin:1 (evt. en annen søtning)

Topping

  • Meierismør
  • Sukrin:1 (evt. en annen søtning)
  • Kanel

Fremgangsmåte

  • Bland cottage cheese og egg i en foodprosessor, og lag en silkemyk masse. For å få dette til må du kjøre blandingen i flere minutter. Skrap ned klumper som legger seg rundt kantene underveis. Når du tror den er klar kjører du den litt til. Når du har rømme-konsistens på massen er den klar.
    Hyttegrøt
  • Smelt smør i en kjele. Bland inn cottage cheese-blandingen, salt og søtning. Ha temperaturen på lav til medium temperatur og varm grøten forsiktig opp mens du rører. Grøten skal ikke koke. Blir den for varm blir den tynn som melk. Kjenn med fingeren i grøten og ta den av varmen når den er temperert og et smørøye smelter i grøten.
  • Server med smørøye, søtning og kanel etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 566kcal | Karbohydrater: 4.1g | Protein: 41g | Fett: 43g