Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo squashspaghetti med kylling og soltørket tomat

Lavkarbo kyllinggryte med soltørket tomat og squashspaghetti

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 710kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g lårfilet av kylling
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 150 g champignon
  • 1 squash
  • Olje eller meierismør til steking
  • Salt og pepper
  • 150 g creme fraiche
  • 2 ss grovhakket soltørket tomat
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 5 dråper tabasco saus (kan utelates)
  • Evt. parmesan som topping

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt sjalottløk i terninger og finhakk hvitløk. Del champignon i skiver. Kutt squash i strimler med en spiralizer. Har du ikke det kan du dele den i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin før du deler skivene i tynne strimler.
  • Varm olje eller smør i en stor gryte. Stek kylling med salt og pepper til det er gjennomstekt. Legg kyllingkjøttet til side i en skål.
  • Stek sjalottløk og champignon til soppen er myk. Tilsett mer fett etter behov. Rør inn hvitløk og fres i ytterligere et minutt.
  • Tilsett kyllingstrimler, creme fraiche, soltørket tomat, oregano, hvitvinseddik og tabasco. La putre uten lokk på medium temperatur i 10-15 minutter, til du ser at sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn squashspaghetti og surr i gryten i et minutt før servering.
  • Server med mer soltørket tomat, urter du liker og revet parmesan.

Næringsinnhold

Kalorier: 710kcal | Karbohydrater: 7.9g | Protein: 43g | Fett: 54g