Gå tilbake
+ porsjoner
Lutefisk med lavkarbo tilbehør

Lutefisk med lavkarbo tilbehør

Allergener: Fisk, Melk, Selleri, Sennep
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 686kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 kg lutefisk (500-750 g lutefisk per person)
  • 1,5 ss salt
  • Pepper
  • 100 g baconterninger
  • 100 g snacks-gulrøtter
  • Frisk gressløk eller kruspersille

Sellerirotpuré med sennep

  • 400 g sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 1-2 ts sennep
  • Muskat

Aspargesbønnepuré

  • 300 g aspargesbønner
  • 0,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  • Skjær lutefisken i porsjonsstykker med lik størrelse på stykkene. Legg fisken i en langpanne eller ildfast form med skinnsiden ned.
  • Fordel saltmengden på fiskestykkene og la stå i romtemperatur i en times tid.
  • Hell av vannet som trekkes ut av fisken og skyll av saltet på fisken under kaldt vann.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Legg fiskestykkene i formen. Krydre med litt salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie slik at den blir tett.
  • Sett formen på nederste rille i ovnen og damp fisken i 30-40 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på stykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg. Vær forsiktig mot slutten av steketiden, og sjekk fisken hyppig. Da slipper du at fiskestykkene dampes for lenge og blir til gelé.
  • Stek baconterninger i en stekepanne og tilsett gjerne litt meierismør for ekstra fett.
  • Del gulrøttene i mindre biter og damp i en kjele til de er mør.
  • Rens og kutt sellerirot i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann. Kok opp og la putre til terningene er mør. Hell av kokevannet og lag jevn puré med stavmikser. Rør inn meierismør og sennep. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Kok aspargesbønner i en kjele med vann i noen minutter. Hell av kokevannet og lag jevn puré med stavmikser. Tilsett kremfløte til rett konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Server retten med tilbehør og dryss over finhakket gressløk eller kruspersille.

Næringsinnhold

Kalorier: 686kcal | Karbohydrater: 13.6g | Protein: 65g | Fett: 38g