Gå tilbake
+ porsjoner
Gratinert kylling i spicy karrisaus - Ketokokeboken

Gratinert kylling i spicy karrisaus (fra Ketokokeboken)

Allergener: Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 737kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Karrisaus

  • 3 dl kremfløte
  • 125 g Tine kremost med afrikansk paprika
  • 5 ss ketchup uten sukker
  • 1 ss karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 1-2 ts sambal oelek (kan erstattes av ønsket mengde finhakket chili)
  • Salt og pepper

Grateng

  • 400 g lårfilet av kylling
  • 150 g champignon
  • 1 rødløk
  • 1 gul paprika
  • Meierismør eller olje til steking
  • 150 g revet ost

Forslag til enkel sidesalat

  • Ruccola
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Balsamicoeddik
  • Olivenolje
  • Flaksalt
  • Valgfrie frø, kjerner eller nøtter

Fremgangsmåte

Karrisaus

  • Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La putre i ca. 10 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.

Grateng

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt champignon, rødløk og paprika i skiver og strimler.
  • Varm stekefett i en stekepanne til medium temperatur og stek kyllingfileten i biter til de får stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene i en ildfast form.
  • Stek grønnsakene i samme stekepanne i ca. 5 minutter og tilsett mer stekefett etter behov.
  • Legg grønnsakene i formen. Hell over sausen og topp med revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 20–25 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  • La gratengen hvile i minst fem minutter før servering og server med enkel salat eller annet foretrukket tilbehør.

Merknader

Vil du har flere familievennlige oppskrifter finner du en stor dose inspirasjon i Ketokokeboken, som du kan lese om her

Næringsinnhold

Kalorier: 737kcal | Karbohydrater: 6.9g | Protein: 32g | Fett: 63g