1-2tssambal oelek(kan erstattes av ønsket mengde finhakket chili)
Salt og pepper
Grateng
400glårfilet av kylling
150gchampignon
1rødløk
1gul paprika
Meierismør eller olje til steking
150grevet ost
Forslag til enkel sidesalat
Ruccola
Cherrytomater
Agurk
Balsamicoeddik
Olivenolje
Flaksalt
Valgfrie frø, kjerner eller nøtter
Fremgangsmåte
Karrisaus
Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La putre i ca. 10 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.
Grateng
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt champignon, rødløk og paprika i skiver og strimler.
Varm stekefett i en stekepanne til medium temperatur og stek kyllingfileten i biter til de får stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene i en ildfast form.
Stek grønnsakene i samme stekepanne i ca. 5 minutter og tilsett mer stekefett etter behov.
Legg grønnsakene i formen. Hell over sausen og topp med revet ost.
Stek på midterste rille i ovnen i 20–25 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
La gratengen hvile i minst fem minutter før servering og server med enkel salat eller annet foretrukket tilbehør.
Merknader
Vil du har flere familievennlige oppskrifter finner du en stor dose inspirasjon i Ketokokeboken, som du kan lese om her.