Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kjøttgryte med champignon

Lavkarbo kjøttgryte med champignon

Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 763kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 medium champignon
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • Meierismør til steking
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 0,5 ts tørket timian
  • 5-10 dråper tabasco evt. litt tørket chili
  • Salt og pepper
  • 2 pakker shirataki spaghetti (Slender Chef 200 g per pakke) evt. squash spaghetti
  • 15 g raspet parmesan
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Kutt champignon i skiver og sjalottløk i terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm meierismør i en gryte eller stekepanne til medium temperatur. Stek champignon og sjalottløk til det blir mørt. Tilsett hvitløk og kjøttdeig, og stek videre til kjøttet er brunet.
  • Tilsett kremfløte, kyllingfond, hvitvinseddik, timian og tabasco. Kok opp og la putre til sausen tykner.
  • Skyll shirataki spaghettien lenge under rennende kaldt vann.
  • Varm en stekepannen til medium/høy temperatur uten olje eller smør. Fres nudlene godt slik at vannet fordamper. Når nudlene er tørre er de klar. Rør nudlene inn i kjøttgryten.
  • Ønsker du å bruke squash spaghetti lager du dette med en spiralizer. Rør squashstrimlene inn i kjøttgryten rett før servering.
  • Smak til med salt og pepper. Server med raspet parmesan og basilikum etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 763kcal | Karbohydrater: 3.9g | Protein: 44g | Fett: 62g