Tid: 20 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 628kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 300 g fersk asparges (hvit eller grønn)
- 2 sjalottløk
- 1 ss meierismør
- 3 dl kremfløte
- 4 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond)
- 1 ss sitronsaft
- 1 klype chilipulver (evt. kajennepepper)
- Salt og pepper
- Frisk kruspersille
Skjær av bunnen på aspargesen og kast bunnen. Skjær av toppen og spar noen av toppene som du koker i vann i 5–8 min, frem til de er mør. Toppen brukes som garnityr i suppen. Kutt resten av stilken i mindre biter.
Finhakk sjalottløk.
Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. fem minutter.
Tilsett asparges, kremfløte, kraft, sitronsaft og chilipulver. Kok opp og la putre til aspargesen er mør, ca. 10 min.
Bruk en stavmikser eller blender til å lage jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
Server med aspargestoppene du har kokt mør og finhakket kruspersille.
Kalorier: 628kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 11g | Fett: 60g