Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål

Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål

Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 601kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig av storfe
  • 150 g baconterninger
  • 50 g meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 750 g kål (hodekål eller spisskål)
  • 1 gul løk
  • 2 stilk stangselleri
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss storfefond
  • 1 ss tørket oregano
  • Salt og pepper
  • Evt. parmesan til servering (utelates for melkefri rett)

Fremgangsmåte

  • Stek kjøttdeig og bacon i en stekepanne til det er gjennomstekt. Legg kjøttet i en gryte.
  • Kutt kål i tynne strimler. Kutt løk og stangselleri i små terninger, og finhakk hvitløk.
  • Varm smør i stekepanne til medium temperatur. Stek løk og stangselleri til løken blir blank.
  • Tilsett kål, hvitløk og tomatpuré og stek i ca. 10 min, til kålen er myk. Rør deretter grønnsakene inn i gryten med kjøtt.
  • Tilsett hermetisk hakkede tomater, rødvinseddik, storfefond og oregano. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Smak til med salt og pepper. Server med raspet parmesan.

Næringsinnhold

Kalorier: 601kcal | Karbohydrater: 16g | Protein: 37g | Fett: 41g