Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål
Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 40 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 601kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 600 g kjøttdeig av storfe
- 150 g baconterninger
- 50 g meierismør (evt. olje for melkefri rett)
- 750 g kål (hodekål eller spisskål)
- 1 gul løk
- 2 stilk stangselleri
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss tomatpuré
- 400 g hermetisk hakkede tomater
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss storfefond
- 1 ss tørket oregano
- Salt og pepper
- Evt. parmesan til servering (utelates for melkefri rett)
Stek kjøttdeig og bacon i en stekepanne til det er gjennomstekt. Legg kjøttet i en gryte.
Kutt kål i tynne strimler. Kutt løk og stangselleri i små terninger, og finhakk hvitløk.
Varm smør i stekepanne til medium temperatur. Stek løk og stangselleri til løken blir blank.
Tilsett kål, hvitløk og tomatpuré og stek i ca. 10 min, til kålen er myk. Rør deretter grønnsakene inn i gryten med kjøtt.
Tilsett hermetisk hakkede tomater, rødvinseddik, storfefond og oregano. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
Smak til med salt og pepper. Server med raspet parmesan.
Kalorier: 601kcal | Karbohydrater: 16g | Protein: 37g | Fett: 41g