Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET MAJONES

Allergener: Egg, Sennep
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 6 porsjoner
Kalorier: 320kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 eggeplommer romtemperert
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts Dijon sennep
  • 1 ts sitronsaft evt. eddik
  • 1/2 ts pepper
  • 2 dl nøytral olje for eks. rapsolje

Fremgangsmåte

  • Alle ingrediensene må være romtempererte. Hvis ikke risikerer du at majonesen skiller seg. Da er oppskriften ødelagt og du må begynne på nytt. Følger du denne oppskriften nøye er det imidlertid ikke noe problem.
  • Rør sammen eggeplommene, sitron/eddiken, sennep, salt og pepper.
  • Finn frem en visp eller en stavmikser. Mens du visper heller du forsiktig inn oljen.
  • OBS: Oljen skal helles sakte i, kommer det for mye olje av gangen kan majonesen skille seg. Majonesen skal være tykk nok til at den ikke flyter.
  • Smak til med salt, pepper og evt. mer sitron.

Merknader

Bruk gjerne sitron istedenfor eddik dersom majonesen skal brukes til sjømat og reker.
Hjemmelaget majones kan gjerne krydres med chili eller andre kryddersorter.

Næringsinnhold

Kalorier: 320kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 35g