Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo lasagne

Lavkarbo lasagne

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 963kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kjøttsaus

  • 1 gul løk
  • 1,5 stilk stangselleri
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin (kan utelates)
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • Salt og pepper

Lavkarbo lasagneplater

  • 2 egg
  • 75 g kremost naturell
  • 25 g fiberhusk (psyllium)

Ostesaus/bechamel saus

  • 3 dl kremfløte
  • 125 g kremost naturell
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Malt muskatnøtt
  • 150 g revet ost til topping

Fremgangsmåte

Kjøttsaus

  • Begynn med kjøttsausen, den skal putre mens du lager det andre.
  • Hakk løk og stangselleri i småbiter og finhakk hvitløk.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur og stek kjøttdeig og løk til løken blir myk, ca. fem minutter.
  • Tilsett hvitløk, stangselleri og tomatpuré og stek videre i ca. 2 minutter.
  • Hell i rødvin (kan utelates om du ikke har), og kok ned til under halvparten av væsken.
  • Tilsett hermetiske tomater, oregano, salt og pepper. Kok opp og la småputre mens du lager pastaen.

Lavkarbo lasagneplater

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk sammen egg og kremost til en jevn blanding før du rører inn fiberhusk. La det stå og svelle i ca. ti minutter.
  • Smør to bakepapir med olje og legg deigen mellom papiret med oljen mot deigen.
  • Bruk en kjevle til å trykke deigen så flat som mulig. Pastaen blir best når deigen er kjevlet veldig tynn. Fjern det øverste bakepapiret når du er ferdig å kjevle.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Skjær pastaen opp i ruter med et pizzahjul.
    Lavkarbo pastaplater
  • Skru opp ovnen til 200 grader, slik at ovnen blir klar til lasagnen skal stekes.

Ostesaus/bechamel saus

  • Visp sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp.
  • La sausen småputre i ca. 10 min.

Lasagne

  • Legg lagvis kjøttsaus og lasagneplater, og hell hvit saus over toppen.
  • Strø over revet ost og stek på 200 grader, i ca. 20 minutter.
  • La lasagnen hvile på kjøkkenbenken i minst ti minutter og voila! Nydelig lavkarbo lasagne er klar.

Næringsinnhold

Kalorier: 963kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 39g | Fett: 80g