Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 1 time time 30 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 963kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Kjøttsaus
- 1 gul løk
- 1,5 stilk stangselleri
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 dl olivenolje
- 400 g kjøttdeig
- 3 ss tomatpuré
- 2 dl rødvin (kan utelates)
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1 ss tørket oregano
- Salt og pepper
Lavkarbo lasagneplater
- 2 egg
- 75 g kremost naturell
- 25 g fiberhusk (psyllium)
Ostesaus/bechamel saus
- 3 dl kremfløte
- 125 g kremost naturell
- Salt
- Hvit pepper
- Malt muskatnøtt
- 150 g revet ost til topping
Kjøttsaus
Begynn med kjøttsausen, den skal putre mens du lager det andre.
Hakk løk og stangselleri i småbiter og finhakk hvitløk.
Varm olje i en gryte til medium temperatur og stek kjøttdeig og løk til løken blir myk, ca. fem minutter.
Tilsett hvitløk, stangselleri og tomatpuré og stek videre i ca. 2 minutter.
Hell i rødvin (kan utelates om du ikke har), og kok ned til under halvparten av væsken.
Tilsett hermetiske tomater, oregano, salt og pepper. Kok opp og la småputre mens du lager pastaen.
Lavkarbo lasagneplater
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Pisk sammen egg og kremost til en jevn blanding før du rører inn fiberhusk. La det stå og svelle i ca. ti minutter.
Smør to bakepapir med olje og legg deigen mellom papiret med oljen mot deigen.
Bruk en kjevle til å trykke deigen så flat som mulig. Pastaen blir best når deigen er kjevlet veldig tynn. Fjern det øverste bakepapiret når du er ferdig å kjevle.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
Skjær pastaen opp i ruter med et pizzahjul.
Skru opp ovnen til 200 grader, slik at ovnen blir klar til lasagnen skal stekes.
Lasagne
Legg lagvis kjøttsaus og lasagneplater, og hell hvit saus over toppen.
Strø over revet ost og stek på 200 grader, i ca. 20 minutter.
La lasagnen hvile på kjøkkenbenken i minst ti minutter og voila! Nydelig lavkarbo lasagne er klar.
Kalorier: 963kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 39g | Fett: 80g